Στη στοχοποίηση υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας, τοποθετήθηκε με δήλωσή του, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Έκανε λόγο για «συστηματική και μεθοδευμένη προσπάθεια του κ. Κουρουμπλή και στελεχών της Κυβέρνησης, να στοχοποιήσει υπαλλήλους του Υπουργείου Ναυτιλίας και ειδικότερα του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, ως βασικούς υπεύθυνους για την τραγική διαχείριση της κρίσης του ναυαγίου του “Αγία Ζώνη ΙΙ”» και επικρίνοντας ιδιαίτερως αυστηρά τους κυβερνώντες, δήλωσε ότι: «μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλεί».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του αρμοδίου Τομεάρχης της ΝΔ, κ. Πλακιωτάκη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συστηματική και μεθοδευμένη προσπάθεια του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και των στελεχών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να στοχοποιήσει υπαλλήλους του Υπουργείου Ναυτιλίας και ειδικότερα του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, ως βασικούς υπεύθυνους για την τραγική διαχείριση της κρίσης του ναυαγίου του “Αγία Ζώνη ΙΙ”, μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλεί.

Οι μεθοδεύσεις αυτές, αποδεικνύουν περίτρανα το μέγεθος των ευθυνών του κ. Κουρουμπλή και των επιτελών του, αλλά και την αγωνιώδη προσπάθειά τους να μην αναγνωρίσουν τις πολιτικές ευθύνες τους και να αποφύγουν το κόστος που τους αναλογεί.

Η υιοθέτηση της εύκολης λύσης της μετάθεσης των ευθυνών και της στοχοποίησης προσώπων, χωρίς στοιχεία και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες, αποδεικνύει δόλο και δεν απαλλάσσει τον Υπουργό και την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, από τις πολιτικές τους ευθύνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε καταστάσεις κρίσεων, υπεύθυνοι είναι όσοι ηγούνται της προσπάθειας για τη διαχείρισή τους και κρίνονται από τα αποτελέσματα των επιλογών τους και την έκβαση της κρίσης. Αυτοί που ηγούνται, σε περίπτωση αποτυχίας, συνήθως, διαθέτουν το ανάστημα και το ψυχικό σθένος να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν. Δεν ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα και ούτε προσπαθούν να μεταβιβάσουν τις ευθύνες τους αλλού.

Η στάση του κ. Κουρουμπλή, εκτός από κατακριτέα είναι και επικίνδυνη, διότι απαξιώνει το σημαντικό έργο που διαχρονικά έχουν επιτελέσει οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τα στελέχη του Λιμενικού.

Θεωρούμε αναγκαίες τις θεσμικές αλλαγές που θα διορθώσουν τυχόν παθογένειες στην αδειοδότηση των πλοίων και θα βελτιώσουν τη διαδικασία διαχείρισης κρίσεων και ναυτικών ατυχημάτων. Είμαστε, όμως, κάθετα αντίθετοι σε αλλαγές που γίνονται εν θερμώ, χωρίς κανένα σχεδιασμό, με μόνο κριτήριο τη συγκάλυψη των ευθυνών.

Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπόρεσε – και δεν μπορεί – να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Και αυτό οφείλει να το κατανοήσει ο κ. Τσίπρας, διότι όσο τον διατηρεί στη θέση του γίνεται συνυπεύθυνος σε ένα νοσηρό σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς».

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης