«Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο ότι με μια σειρά ψίχουλα μπορεί να ανατραπεί ένα ολόκληρο μνημονιακό πλαίσιο, το οποίο έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια και το οποίο διατηρείται στο ακέραιο» σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής.

Αναφερόμενος στην τροπολογία για τα αναδρομικά προς ένστολους, πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ, τόνισε ότι το ΚΚΕ την ψήφισε έχοντας σημαντικές επιφυλάξεις, καθώς με το άρθρο 6 δημιουργούνται εμπόδια για να διεκδικηθεί το σύνολο των αναδρομικών. Όπως πρόσθεσε, πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για να καταβληθεί το σύνολο των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γκιόκας επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «ασκεί εφέσεις σε δικαστικές αποφάσεις που έχουν δικαιώσει συνταξιούχους και αξιοποιεί μια επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει και αυτές τις περικοπές που έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Σχετικά με τα περί προσλήψεων από το 2020, που ανέφερε ο πρωθυπουργός σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε πως δεν αναπληρώνονται τα τεράστια κενά προσωπικού που υπάρχουν σήμερα σε καίριους τομείς.

Σε ό,τι αφορά τα αντίμετρα και τις παροχές, φέροντας ως παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Γκιόκας υποστήριξε ότι «παροχή θα ήταν η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ». «Δεν μπορούμε εμείς να χειροκροτήσουμε, ο κόσμος προφανώς θα το πάρει και θα κλείσει και μια τρύπα, αλλά δεν μπορούμε να βαφτίσουμε παροχή ο πιο άδικος φόρος που υπάρχει, που είναι ο ΕΝΦΙΑ, να μειωθεί 10% μεσοσταθμικά το 2019 και από εκεί και πέρα βλέπουμε», συμπλήρωσε. Το ΚΚΕ λέει πως «πρέπει να βάλουμε το σύνολο των αναγκών μας μπροστά και να διεκδικήσουμε αναπλήρωση όλων όσων έχασε ο λαός όλα αυτά τα χρόνια και με τις κυβέρνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που συνέχισε» παρατήρησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς τη συμφωνία κυβέρνησης-Εκκλησίας, ο βουλευτής είπε ότι αυτή «δεν λύνει το υπερώριμο αίτημα του πλήρους διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, αντίθετα ενισχύει την ιστορική αυτή εκκρεμμότητα μέσω του κοινού Ταμείου αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, στο οποίο θα ενταχθούν και αμφισβητούμενες εκτάσεις, δηλαδή δημόσια περιουσία την οποία διεκδικούσε η Εκκλησία».

Ερωτηθείς, σχετικά, απάντησε ότι «είναι μια χαριστική ρύθμιση απέναντι στην Εκκλησία», καθιστώντας σαφές πως «δεν μιλάμε για την εκκλησιαστική περιουσία, που και αυτή σηκώνει πολύ συζήτηση, αλλά για αμφισβητούμενες εκτάσεις που νομιμοποιούνται μέσω του Ταμείου για να γίνονται μπίζνες».

Υπενθύμισε ότι το εν λόγω Ταμείο είχε θεσπιστεί με νόμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 2013, πως τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, με εκπρόσωπο τον Νίκο Βούτση, είχε διατυπώσει «συγκεκριμένη κριτική, σωστή» και σήμερα «έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ενεργοποιεί το συγκεκριμένο Ταμείο και μάλιστα σε χειρότερη εκδοχή απ’ ότι το θέσπισε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». «Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι η ΝΔ χαιρέτισε τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, λέγοντας ότι υιοθετεί πάγιες θέσεις δικές της» πρόσθεσε.

Ο κ. Γκιόκας σημείωσε ότι το «δίπολο, από τη μια μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη η ΝΔ με τους δορυφόρους τους, δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον ελληνικό λαό». «Γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσει το ΚΚΕ για να μπει σφήνα σε αυτό το δίπολο, το οποίο είτε στη μία είτε στην άλλη εκδοχή το μόνο που εγγυάται είναι διαιώνιση των μνημονίων, της φτώχειας και της ανέχειας για τον ελληνικό λαό», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης