Για «παραποίηση της αλήθειας» εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο ο Σπύρος Δανέλλης, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκης ο οποίος αναφέρθηκε σε «γυρολόγους βουλευτές» και ιδιαιτέρως στον προσφάτως διαγραφέντα από το Ποτάμι, βουλευτή και ανεξάρτητο πλέον βουλευτή, μετά τη δήλωσή του ότι θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Ολομέλειας, είχε διαρωτηθεί τι άλλαξε μέσα σε έξι μήνες από τότε δηλαδή που ο κ. Δανέλλης είχε υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης και σήμερα «εμφανίζεται πρόθυμος να την στηρίξει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Δανέλλης, τόνισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραποιεί με εντυπωσιακό τρόπο την αλήθεια και αιτιολόγησε: «Είναι γνωστό και είδε το φως το δημοσιότητας εκείνο τον καιρό το ότι η προσωπική μου άποψη -επειδή η ψήφος αυτή είχε άμεση σχέση με το Μακεδονικό και το κόμμα μου για να είναι συνεπές έπρεπε να απέχει από αυτή τη διαδικασία- δεν έγινε αποδεκτή».

Προσέθεσε δε πως για να μη δημιουργήσει προβλήματα στο κόμμα του ακολούθησε την κομματική γραμμή, όταν ωστόσο έλεγε «ναι» στην ψήφο δυσπιστίας που είχε ζητήσει η ΝΔ, διευκρίνισε ότι εξαιρεί το Μακεδονικό. «Αυτό μπορεί να μην είχε πρακτική σημασία, είχε όμως ουσιαστική και πολιτική σημασία» εξήγησε ο κ. Δανέλλης.

«Κι επειδή σε όλη μου τη δημόσια διαδρομή γνώμονάς μου ήταν πάντα η συνέπεια στις αρχές και στη συνείδησή μου και σε ένα τέτοιο ζήτημα -το οποίο ήταν ταυτοτικό και συνειδησιακό- ήταν αδύνατο να κάνω διαφορετικά. Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί η Δημοκρατία απαιτεί έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό κι όχι την ευκολία της μικροκομματικής αξιοποίησης της κάθε στιγμής. Κι επειδή η κοινωνία μας, μέσα σε σύγχυση και οργή, είναι εύκολο θύμα και εύκολο θήραμα χειραγώγησης από τους εχθρούς της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, όσοι πιστεύουμε πραγματικά στον κοινοβουλευτισμό, πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε αυτά τα ζητήματα» τόνισε καταλήγοντας ο κ. Δανέλλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης