Ένας άνθρωπος που γνωρίζει όσο λίγοι τι σημαίνει καταστροφή ή έκτακτη ανάγκη, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, μίλησε για τις πρόσφατες πλημμύρες της Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο του 8ου περιφερειακού συνεδρίου και στην ενότητα, «Υποδομές και Πολιτική Προστασία».

Μίλησε, έτσι, για τα διδάγματα που αντλεί κανείς από τέτοια δραματικά γεγονότα, ενώ διατύπωσε προτάσεις για μια ολιστική θεώρηση πάσης φύσεως κινδύνων (πλημμύρα, πυρκαγιά, σεισμός κ.ο.κ.), μέσω υλοποίησης περισσότερων δράσεων στους τομείς της εκπαίδευσης, της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάποιες φορές χρειάστηκε οι συναρμόδιοι φορείς να υπερβούν τις αρμοδιότητές τους», αναγνώρισε ο κ. Καπάκης, κάνοντας τον απολογισμό των ενεργειών με στόχο την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες που γεννήθηκαν μετά τις πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου, ενώ μίλησε για πρωτόγνωρο, βιβλικής έντασης -όπως είπε – γεγονός.

ιδιαίτερη μνεία έκανε, τέλος, στη συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων και συνολικά της κοινωνίας των πολιτών αλλά και στην αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κυβερνήσεις άλλων κρατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης