Η αναβάθμιση των υποδομών της Αστυνομίας στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης στην Πάτρα της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία συνοδευόταν από τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Όλγα Γεροβασίλη, «σήμερα έχουμε ένα πρότυπο συνεργασίας Περιφέρειας, Δήμου Πατρέων και Αστυνομίας για να υλοποιήσουμε ένα κοινό αναπτυξιακό όραμα και να προχωρήσουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν και τα οποία αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση και στο αίσθημα ασφάλειας του κάθε Έλληνα πολίτη.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Αστυνομίας, παραχωρήθηκε από το Δήμο Πατρέων, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, οικόπεδο για την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου, ενώ υπεγράφη σήμερα στην πΠεριφέρεια η ένταξη στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος δύο εκατομμυρίων ευρώ για τον εξοπλισμό της Αστυνομίας με αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ραντάρ και πομποδέκτες.

Επίσης, όπως είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ετοιμάζεται από την Περιφέρεια το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σημερινού αστυνομικού μεγάρου, ενώ όσον αφορά στην Ηλεία, σημείωσε ότι «έχουν καταγραφεί όλα τα κτίρια τα οποία χρησιμοποιεί η Αστυνομία, ώστε μετά την καταγραφή να αποφασίσουμε με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να τα αναβαθμίσουμε».

Στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο Μεσολόγγι, προσέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη, «έχουμε σε εξέλιξη το διαγωνισμό για τον ανάδοχο, ο οποίος θα ανακατασκευάσει το παλιό καπνεργοστάσιο στην είσοδο του Μεσολογγίου, που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Αστυνομίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η Όλγα Γεροβασίλη ευχαρίστησε όλους όσοι συνέλαβαν και συμβάλουν για την αναβάθμιση των υποδομών της Αστυνομίας, όπως τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες στις υπηρεσίες της Αστυνομίας, τα στελέχη της και τον αρχηγό Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Στην συνέχεια μίλησε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ., ο οποίος είπε ότι «σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τις υπηρεσίες της Αστυνομίας στην Δυτική Ελλάδα», ενώ αναφερόμενος στην παραχώρηση του οικοπέδου για την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου στην Πάτρα, τόνισε ότι «πρέπει κάποια στιγμή η Αστυνομία να αποκτήσει το διοικητήριο που αξίζουν οι πολίτες αυτής της περιοχής», επισημαίνοντας ότι «σε αυτό συνέβαλαν πολλοί, όπως ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο, οι συνάδελφοι μου, οι υπηρεσιακοί παράγοντες και φυσικά η υπουργός».

Ακόμη, ο αρχηγός της Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ιδρύθηκε στη Δυτική Ελλάδα περιφερειακό ιατρείο και ότι «προχωράμε και στη δημιουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων της Αστυνομίας».

Από την πλευρά της, η εκτελεστική γραμματέας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Διονυσία Μαράτου, ανέφερε ότι «ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας είχε δεσμευθεί σε προηγούμενη επίσκεψη του αρχηγού της Αστυνομίας για την ένταξη του έργου του εξοπλισμού της Αστυνομίας, καθώς και για τη συνέργεια σε ό,τι αφορά το ακίνητο του διοικητηρίου».

Σήμερα, συνέχισε, «και οι δύο στόχοι έχουν προχωρήσει, αφού έγινε η παραχώρηση για το διοικητήριο, ενώ υλοποιήθηκε η ένταξη του εξοπλισμού της Αστυνομίας στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος που περιλαμβάνει 51 επιβατικά αυτοκίνητα, 18 οχήματα 4×4 για τις ανάγκες της περιφέρειας, τέσσερα οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, 16 δίκυκλες μοτοσικλέτες 73 ασυρμάτους και 4 φορητά ραντάρ». Επίσης, αναφέρθηκε και στην ενεργειακή αναβάθμιση του σημερινού αστυνομικού μεγάρου που θα εξακολουθεί να λειτουργεί και μετά την ανέγερση του νέου διοικητηρίου.

Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε παλαιότερα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και κατέθεσε την άποψη ότι διοικητικά η περιφέρεια προσαρμόστηκε γρήγορα στις νέες απαιτήσεις και αυτό της επέτρεψε να υποδέχεται σήμερα τους πρώτους πενήντα δημοσίους υπαλλήλους στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Αναφερόμενη στην κινητικότητα η εκτελεστική γραμματέας της περιφέρειας, Διονυσία Μαράτου, τόνισε ότι «μετά το πλήγμα που υπέστη το 2013 με τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων, είναι η πρώτη φορά που η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύεται με μόνιμο προσωπικό μαζικά, και συγκεκριμένα με πενήντα υπαλλήλους, ενώ υπάρχουν και πρόκειται να καλυφθούν και άλλες θέσεις».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης