Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού οποιαδήποτε στιγμή έπειτα από την 1η Ιουλίου άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για να υπάρξει ανασχηματισμός ή διορθωτικές κινήσεις, όπως θα συμβεί τώρα, θα πρέπει να έχουμε έναν ουδέτερο χρόνο, όχι όσο είσαι μέσα στην κρίση. Από τη στιγμή που ανοίγουμε τον τουρισμό αρχές Ιουλίου, ο χρόνος καθίσταται ουδέτερος κι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αποφασίσει πότε θα προχωρήσει σε αυτή τη διόρθωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο υπουργός επισήμανε ότι το Υπουργείο Υγείας είναι ένα υπουργείο υψηλής πολιτικής, όπως αποδείχτηκε μετά την πανδημία, και σκοπός της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ, καθώς κρίνεται απαραίτητη και σημαντική.

«Το Υπουργείο Υγείας το αντιλαμβανόμασταν ως ένα υπουργείο υψηλής πολιτικής και λόγω της κρίσης αποδείχτηκε πως είναι ένα υπουργείο που πρέπει να στηρίζεται σε κατεξοχήν τεχνοκρατικά δεδομένα. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ με τρόπο που να μπορεί να λειτουργεί αρμονικά με τον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης