O Aντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β΄ Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής αναφορικά με τα κοινωνικά ιατρεία, τους ανασφάλιστους πολίτες, το νοσοκομείο της Θήρας, τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και τη λίστα Μπόργιανς, στο πλαίσιο της συζήτησης για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: Για τα κοινωνικά ιατρεία και τους ανασφάλιστους πολίτες: «Τα κοινωνικά ιατρεία είχαν δημιουργηθεί πριν τους δικούς μας νόμους. Πριν! Μετά δεν είχε φτιαχτεί ούτε ένα. Γιατί είχαν φτιαχτεί πριν; Γιατί πράγματι επί δυόμισι χρόνια και μεσούσης της κρίσεως βρέθηκαν πάρα πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη για να έχουν πρόσβαση στο σύστημα. Πότε άλλαξε αυτό; Τον Ιούνιο του 2014. Πώς άλλαξε; Με τρία βήματα: Με τον νόμο που ψηφίσαμε για την πρωτοβάθμια τον Μάρτιο του 2014, όπου στο άρθρο 1 δίναμε πρόσβαση σε όλους, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης για την πρωτοβάθμια, με τη δική μου υπουργική απόφαση για την πρόσβαση στη νοσοκομειακή περίθαλψη και με την απόφαση του Μάκη Βορίδη για τα φάρμακα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το νοσοκομείο της Θήρας: «Το νοσοκομείο της Θήρας ανήκει στην ΑΜΕΥ Α.Ε. Αν βάλετε μέσα γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, θα έχετε δύο κατηγορίες γιατρών, αναγκαστικά ό,τι και να κάνετε. Λέτε ότι θα δώσετε 5 εκατομμύρια φέτος. Λέτε παραπάνω. Σωστά. Εμείς είχαμε υπολογίσει 6 εκατομμύρια ότι θα
κοστίζει τον χρόνο. Αυτά πρέπει να τα βρίσκετε κάθε χρόνο, όχι για έναν χρόνο. Ενώ, η δική μας λύση που ήταν ΣΔΙΤ τι έλεγε; Η δική μας λύση έλεγε ότι δεν δίνει 1 ευρώ το ελληνικό δημόσιο, λειτουργεί το νοσοκομείο αύριο, στον διαγωνισμό πλήρης πρόσβαση όλων των κατοίκων της Σαντορίνης σαν να είναι νοσοκομείο του ΕΣΥ, δεν θα δίναμε τα 5 εκατομμύρια και θα έμενε και το Κέντρο Υγείας ανοιχτό.
Εσείς τι κάνετε; Κλείνετε το Κέντρο Υγείας, παίρνετε 5 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα έχετε γιατρούς δύο ταχυτήτων και σε δύο, τρία, τέσσερα χρόνια, κάπου σε αυτήν τη διαδρομή θα μαραζώσει το νοσοκομείο όπως τα άλλα {…}. Τώρα που σιγά σιγά έρχεστε στις θέσεις μας, φέρατε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, πουλήσατε το λιμάνι του Πειραιά, υπογράψατε μνημόνιο, τώρα, κύριε Υπουργέ, έρχεται και η ώρα των ΣΔΙΤ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα θα τα πάρετε πίσω όσα είπατε, ένα προς ένα, διότι είπατε πολλά ψέματα, είπατε πολλά που δεν μπορούν να γίνουν και σήμερα το νομοσχέδιό σας είναι μνημείο προπαγάνδας».

Για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ: «Έχετε βγάλει απόφαση εσείς, κύριε Ξανθέ, ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ -προς τους οποίους υποσχεθήκατε επαναπρόσληψη στον ΕΟΠΥΥ- μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου πρέπει να αποφασίσουν αν θα κρατήσουν το ιατρείο τους ή αν θα μπουν στο ΠΕΔΥ {…}. Ενώ τους κοροϊδεύατε όταν ήμουν εγώ Υπουργός, κύριε Ξανθέ, ότι θα τους πάρετε πίσω και θα τους δώσετε το δικαίωμα να έχουν και τα ιατρεία τους…».

Για τη λίστα Μπόργιανς: «Διάβαζα προηγουμένως στην «Αυγή» -μεγάλη ανακάλυψη!- το εξής: Με εντολή Σαμαρά, λέει, δεν παρελήφθη η λίστα Μπόργιανς, σύμφωνα με ένα έγγραφο που έβγαλε ο Κοτζιάς.
Θα άξιζε να μην αναφερθούμε καθόλου, αλλά δεν αντέχω να μην δείξω στον ελληνικό λαό το μέγεθος της γκεμπελικής προπαγάνδας. Έχει βγει ο ίδιος ο Μπόργιανς σε εκπομπή του «Σκάι», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος πότε παρέλαβε τη λίστα και απάντησε: «Την άνοιξη του 2015». Πώς δεν παρέλαβε η Ελληνική Δημοκρατία τρία χρόνια πριν μία λίστα για την οποία αυτός που μας την έδωσε λέει ότι ο ίδιος την παρέλαβε την άνοιξη του 2015;. Έτσι θέλετε να κυβερνήσετε; Με λάσπη; Με ψέματα; Αυτό νομίζετε ότι θα σας σώσει από αυτά που έρχονται; Δεν θα σας σώσει, κύριοι Υπουργοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης