«Πολλά λάθη και όχι μόνο από τους Έλληνες», αλλά κι από άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγιναν στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης, τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, μιλώντας νωρίτερα σε εκπομπή της Γερμανικής Ραδιοφωνίας.

Ο κ. Γκένσερ θεωρεί ως βάση του προβλήματος το γεγονός οτι «όταν η Ελλάδα έγινε μέλος της ΟΝΕ, όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνεις δεν έλαβε υπόψη ότι δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις», αλλά επισήμανε ότι «πρέπει κανείς να τηρεί τα συμφωνηθέντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γκένσερ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο, όπως είπε, «θα πρέπει να επιδείξει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ακόμη κι αν δεν διαθέτει δικαίωμα συναπόφασης σε όλα τα θέματα», ενώ κατέληξε σημειώνοντας: «Με την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήσαμε ένα μοντέλο για το μέλλον του κόσμου, να μην υπαγορεύουν πλέον οι “Μεγάλοι” στους “Μικρούς” τι πρέπει να κάνουν και οι λαοί να είναι ισότιμοι και να αντιμετωπίζουν αλλήλους με σεβασμό. Όλα αυτά είναι η Ευρώπη και αυτά δεν πρέπει να χαθούν».

Πηγή: ΕΡΤ
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης