Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τη Λάρισα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σε ομιλία που πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης, στο πλαίσιο περιοδείας της στην περιοχή.

Η κα Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές με σχέδιο και στρατηγική για το εθνικό συμφέρον», σημειώνοντας πως «το μνημόνιό τους είναι εξόχως υφεσιακό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα έδωσαν όλα, για να κρατήσουν την καρέκλα. Από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης φθάσαμε στην πλήρη παράδοση. Από τη “σεισάχθεια” φθάσαμε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Από το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, φθάσαμε στο κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη. Από τα 751 ευρώ ελάχιστο μισθό, φθάσαμε στην απασχόληση με φιλοδώρημα, ειδικά για τους νέους. Από την 13η σύνταξη, ήδη έχουν αφαιρέσει την 12η και σύντομα θα αφαιρέσουν και την 11η, και την 10η» ανέφερε η κα Γεννηματά.

Σχετικά με τους χειρισμούς για το ελληνικό χρέος, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πως «η κυβέρνηση εγκατέλειψε την απόφαση του Eurogroup του 2012 για το χρέος, πριμοδότησε τους Ευρωπαίους τραπεζίτες με 6 δισ. ευρώ και πήρε αόριστες υποσχέσεις το 2016».

«Αλλάζουν γραμμή κάθε μέρα, παρουσιάζουν διαρκώς διαφορετικά σενάρια, έχουν σπασμωδικές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι «η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης