«Δεν είναι λύση η επιστροφή της ΝΔ, οι πολίτες πρέπει να βάλουν φρένο στη συντήρηση» επεσήμανε κατά τη διάρκεια ομιλίας της από το Ηράκλειο Κρήτης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να προσθέσει: «Η χώρα βιώνει δεξιά πολιτική από μία fake Αριστερά».

«Με την παλινόρθωση της Δεξιάς, θα είναι πρόσκαιρη η απομάκρυνση του κ. Τσίπρα» δήλωσε η Φ. Γεννηματά και προειδοποίησε για τον κίνδυνο «να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Δεξιάς που φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει καθόλου γνώμη και μυαλά σε σχέση με αυτά που έκαναν το 2004-2009». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολόκληρη η ομιλία της Φώφης Γεννηματά:

«Το  Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ κάθε μέρα και πιο δυνατό

Η σημερινή σας εντυπωσιακή παρουσία, αποτελεί ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα. Το  Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ κάθε μέρα και πιο δυνατό. Το είδαμε στον Βόλο, το είδαμε στην Καρδίτσα, το είδαμε στη συγκέντρωση με τον κόσμο της εργασίας,  το είδαμε στη Θεσσαλονίκη το βλέπουμε παντού, σε όλη την Ελλάδα. Σ’ αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι για τον τόπο και τον λαό ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ. Έτοιμοι να δώσουμε την μάχη στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στις Ευρωεκλογές, στις Εθνικές.  Κύριοι της Κυβέρνησης τελειώσατε, ορίστε ημερομηνία εκλογών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια λύση υπάρχει για αυτούς που  θέλουν να τελειώσουν με τον κ. Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής.

Να ξεμπερδεύουμε με το παλιό του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεμπερδεύουμε με την δεξιά πολιτική από την fake αριστερά. Να  γίνει ξανά ισχυρό το μέτωπο απέναντι στην δεξιά της ΝΔ, να γίνει και πάλι κυρίαρχο το δίλημμα «Πρόοδος ή Συντήρηση». Να βάλουν οι πολίτες φρένο στη συντήρηση. Και όταν φύγει ο Τσίπρας και η παρέα του, εμείς είμαστε εδώ να κουβεντιάσουμε κάτω από άλλους όρους με τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους και τους αγωνιστές αυτού του χώρου.

Ο Πρωθυπουργός έφτιαξε τη Νέα Δεξιά

Όλο αυτό το διάστημα που κυβερνά στην πραγματικότητα έφτιαξε τη Νέα Δεξιά, με σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές και περικοπές : Κατέστρεψε το Κράτος Πρόνοιας, δέσμευσε τον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια. Τα έδωσε όλα στους δανειστές. Ο πιο πρόθυμος σε ό,τι ζήτησαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης. Κυβέρνησε με ακροδεξιούς. Κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, τους οποίους μαζεύει από παντού. Από την άκρα Δεξιά, τη Δεξιά και τα αζήτητα της Κεντροαριστεράς.  Έφτιαξε στην πραγματικότητα μαζί με την καραμανλική συνιστώσα που τον στηρίζει τη Νέα Δεξιά και τώρα που είναι σε απελπισία  ψάχνει έναν προσωπείο για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα. 

Έκαναν μεγάλη ζημιά στην οικονομία, διέλυσαν το ΕΣΥ

Στην Οικονομία, η ζημιά από τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπερνά τα 200 δις. 20 δις χάθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών που πέρασαν σε ξένα χέρια. Η ανάπτυξη καρκινοβατεί, οι φόροι πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η χώρα με την Κυβέρνηση  δανείζεται ακριβά, με επιτόκιο πολλαπλάσιο αυτού που δανείζονται χώρες που πράγματι βγήκαν από τα Μνημόνια, διογκώνεται έτσι το δημόσιο χρέος. Οι Τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις. 

Τώρα επιχειρούν να κοροϊδέψουν και τους πολίτες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πλειστηριασμού της κατοικίας τους. 

Στην θέση του Ν. 3869 του ΠΑΣΟΚ, φέρνουν ένα πλαίσιο που περιορίζει την προστασία μόνο για το 2019. Προφανώς για να “προστατεύσει” τον ΣΥΡΙΖΑ ως τις εκλογές από την οργή των πολιτών. 

Μόνη λύση είναι η πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας για μικρούς και μεσαίους δανειολήπτες σύμφωνα και με την Πρότασης Νόμου που έχουμε καταθέσει.

Στην υποτιθέμενη «Κοινωνική πολιτική»

Το ΕΣΥ το διέλυσαν. Τα Νοσοκομεία έχουν φτάσει στο κόκκινο.

Με δυο χρόνια καθυστέρηση έρχεται να ορίσει κατώτερο μισθό στα 650 ευρώ. Θα μπορούσαμε να το χαιρετήσουμε αν δεν ήταν μια κοροϊδία. Η αύξηση αυτή θα εξανεμιστεί από την μείωση του αφορολόγητου που ο ίδιος ψήφισε. Εν τω μεταξύ οι έμμεσοι φόροι γονατίζουν τους πιο αδύναμους και η ανεργία υποτίθεται ότι μειώνεται με μερική απασχόληση των 300 ευρώ.

Αρκετά πια με τις εξαγγελίες –φούσκες.

Εμείς καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις, μεταξύ άλλων:

Κίνητρα για τους άνεργους: για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει η επιχείρηση για πρόσληψη νέων εργαζομένων απαλλάσσεται από τη φορολογία για 150.

Κατώτερη σύνταξη 500 ευρώ και κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Κατώτερος μισθός από τους κοινωνικούς εταίρους και ξεπάγωμα των τριετιών.

Τρία χρόνια απαλλαγή από φόρους και εισφορές των νέων ανθρώπων που ξεκινούν επαγγελματική δραστηριότητα.

Καμιά απόλυση στο δημόσιο και καμιά πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ.

Δουλειές για όλους. 

Δουλειές με Δικαιώματα. 

Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εγγυηθεί την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, των άνεργων, των συνταξιούχων. 

Για μας η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ο ιδεολογικός μας αντίπαλος.

Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς. 

Δεν είναι ο  κ. Μητσοτάκη και η ΝΔ οι «σωτήρες» απέναντι στα δεινά που προξενεί ο ΣΥΡΙΖΑ.Η ΝΔ εκφράζει και σήμερα ότι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό για τον  τόπο. 

Είναι οι ίδιοι  που αποσάρθρωσαν την Ελληνική Οικονομία λίγα χρόνια μετά το απόγειο της και με την καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή οδήγησαν στην κρίση και τα Μνημόνια. 

Είναι αυτοί που και σήμερα με την Καραμανλική συνιστώσα στην Κυβέρνηση στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, και ετοιμάζονται και πάλι μαζί να ψηφίσουν συντηρητικό Πρόεδρο Δημοκρατίας. 

Για μας η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος μην το ξεχνάμε. 

Εμείς είμαστε η πραγματικά προοδευτική δύναμη που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. 

Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που λένε ότι: «πρέπει να απαλλαγούμε από την κακή κυβέρνηση και άρα ακόμα και αν δεν είμαστε δεξιοί ή δεν έχουμε ψηφίσει ποτέ ΝΔ πρέπει να ψηφίσουμε σήμερα Μητσοτάκη για να απαλλαγούμε από τον Τσίπρα». 

Αυτό είναι παγίδα, είναι μια πλάνη, είναι λάθος . Γιατί με την παλινόρθωση της δεξιάς, θα είναι πρόσκαιρη η απομάκρυνση του κ. Τσίπρα. Με τον κίνδυνο μάλιστα να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Δεξιάς που φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει καθόλου γνώμη και μυαλά σε σχέση με αυτά που έκαναν το 2004-2009. 

Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής: Οι καιροί είναι κρίσιμοι, η συγκυρία ιστορική. Η ευθύνη της παράταξής μας μεγάλη.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες αντιλαμβάνονται ότι Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια.

Ισχυρό κίνημα Αλλαγής όμως σημαίνει ισχυρό ενιαίο πολιτικό κέντρο με ισχυρά εκλεγμένα όργανα. Οι αποφάσεις τους θα μας δεσμεύουν όλους.

Γι’ αυτό κάνουμε το αποφασιστικό βήμα μπροστά. Προχωρούμε με δημοκρατικές διαδικασίες στο Συνέδριό μας. Δίνουμε το λόγο και την απόφαση στη βάση του Κινήματος.

Έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Και όσο με αφορά δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα.  Οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν σχεδόν τα πάντα για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας. Οι καιροί είναι κρίσιμοι, η συγκυρία ιστορική. Η ευθύνη της παράταξής μας μεγάλη.

Όσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε. Όσο προσπαθούν να μας φιμώσουν, τόσο πιο δυνατά θα το φωνάζουμε:

Η συντήρηση είστε εσείς. Η Πρόοδος είμαστε εμείς!

Το χθες είστε εσείς! Το Αύριο είμαστε εμείς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης