Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την έλλειψη μέτρων στήριξης του τουριστικού κλάδου άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενόψει του σημερινού γενικού ανοίγματος του τουρισμού.

«Είναι μεγάλο το πλήγμα για την οικονομία μας, γιατί γνωρίζουμε ότι μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ στηρίζεται στην τουριστική δραστηριότητα. Γι’ αυτό φωνάζουμε, μήνες τώρα, ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης του κλάδου» ανέφερε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά δημιουργεί αντικίνητρα για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα έπρεπε να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 6% για να είναι ανταγωνιστικός ο ελληνικός τουρισμός. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να ανακοινώσει ότι θα είναι μηδενική η προκαταβολή φόρου για τις εταιρείες που πλήττονται. Θα έπρεπε να προλάβουν καταστάσεις» υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Επίσης υποστήριξε ότι καθυστέρησαν να βγάλουν αποφάσεις για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, πως 400.000 εργαζόμενοι στον επισιτισμό είναι στον αέρα επειδή αρνείται η κυβέρνηση να κηρύξει υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση και πως το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι κατώτερο των περιστάσεων και μίζερο.

Τέλος, η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι υγειονομικά πρωτόκολλα δεν υπάρχουν. «Ξεκίνησαν να μιλούν για υγειονομικές ζώνες και μετά την κατακραυγή το πήραν πίσω. Μετά ήρθαν τα δωμάτια καραντίνας, τώρα αναζητούνται ξενοδοχεία καραντίνας. Τρέχουν οι ξενοδόχοι, οι εργαζόμενοι αγωνιούν και δημιουργείται ένα κλίμα εξαιρετικά δύσκολο για την οικονομία» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης