Η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν αντιμετωπίζεται με ψευτοπαλικαρισμούς, αλλά απαιτείται κινητοποίηση και εγρήγορση, επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της.

«Η συγκυρία απαιτεί τη μέγιστη ομοψυχία και συνεννόηση που δυστυχώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δυναμιτίζουν καλλιεργώντας την πόλωση και τον διχασμό» τονίζει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής καλώντας την κυβέρνηση να αντιδράσει αποφασιστικά με υπεύθυνο τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οφείλει να επιδιώξει συγκεκριμένα μέτρα και δεσμεύσεις για την προστασία των ελληνικών συμφερόντων και τον εξαναγκασμό της Τουρκίας σε συμπεριφορά σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας. Η Τουρκία δεν θα πρέπει να λησμονεί ποτέ, ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προστατεύονται από τις Συνθήκες της» υπογραμμίζει.

Η κ. Γεννηματά καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει η συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Μαρτίου στη Βάρνα, να πραγματοποιηθεί με διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή (τουλάχιστον σε μέρος αυτής) Ελλάδας και Κύπρου προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά της Τουρκίας.

Υπενθυμίζει δε, τις δυνατότητες που το ευρωπαϊκό κεκτημένο παρέχει για την προστασία των ελληνικών συνόρων περιλαμβανομένης και της δυνατότητας ενεργοποίησης της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής που υποχρεώνει τα κράτη μέλη της Ένωσης να στηρίξουν την Ελλάδα με όλα τα μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή είναι η αδράνεια» καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης