Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, συμμετείχε το απόγευμα της Δευτέρας στην 6η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) όπου παρουσίασε τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις, σε συζήτηση εφ όλης της ύλης με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, η οποία εξελίχθηκε σε παρέμβαση εφ όλης της ύλης.

«Για την ανάπτυξη χρειάζονται δύο πράγματα σε δύο κατευθύνσεις. Το ένα είναι ολοκληρωμένο σχέδιο αναγέννησης της χώρας ελληνικής ιδιοκτησίας. Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τη συζήτηση για να τις αλλάξει » ανέφερε ενώ επέμεινε στη μείωση των πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2% και να αλλάξει ο χαρακτήρας του υπερταμείου ώστε να γίνει αξιοποίηση του πλούτου και όχι εκποίηση. «Χρειαζόμαστε χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα και υψηλό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έκανε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και αυτό που κάνει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκης» είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων.«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο με τη λογική της εσωτερικής υποτίμησης. Δοκιμάστηκε αυτό. Υπάρχει συζήτηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και μπορούν να βρουν τα όρια της ανάπτυξης. Θεωρώ εντελώς απαράδεκτο να γίνεται κυρίαρχος ο Υπουργός και να καθορίζει τις εξελίξεις στην αγορά δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό», τόνισε .

Για το επίκαιρο θέμα του Μεταναστευτικού-Προσφυγικού, μετά τα σοβαρά επεισόδια χθες στη Μόρια της Λέσβου, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε την άμεση ανάγκη για αποσυμφόρηση των νησιών που πρέπει να γίνει άμεσα και οι διαδικασίες ασύλου να επιταχυνθούν.«Δυστυχώς και αυτή η κυβέρνηση δεν μπαίνει στην καρδιά του προβλήματος που είναι το τεράστιο έλλειμμα αλληλεγγύης από την πλευρά της Ευρώπης που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα βοήθησε την Ευρώπη σε αυτό εγκλωβίζοντας τους ανθρώπους στα hot spot», υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κι άφησε αιχμές για τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επισημαίνοντας ότι ήταν ευχαριστημένος από αυτά που είδε στη Μόρια. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μόνη της. Δεν μπορούμε να απαλλάσσουμε την Ευρώπη από την ευθύνη της», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά. «Αν υπάρχει πολιτική βούληση θα υπάρξει και λύση. Εμείς είμαστε εδώ να βοηθήσουμε. Χτυπάμε το καμπανάκι εδώ και καιρό να μην ασχολούμαστε μόνο όταν υπάρχουν τραγικά γεγονότα. Μιλάνε στην κυβέρνηση για πρόβλημα μεταναστευτικό, αλλά απαλλάσσουν την Ευρώπη από τις ευθύνες για το προσφυγικό. Για το μεταναστευτικό υπάρχουν νόμοι από το 2011 καλά επεξεργασμένοι, αν υπάρξει βούληση μπορεί να λυθεί το πρόβλημα», συμπλήρωσε.

«Λέμε μεγάλο ΝΑΙ στην ψήφο των Αποδήμων», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά εξηγώντας ότι «η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής λέει να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού, που είναι στους εκλογικούς καταλόγους και να έχουν δικαίωμα επιστολικής ψήφου. Το δεύτερο θα πρέπει να συνυπολογίζεται η ψήφος τους στο τελικό αποτέλεσμα. Είναι κοροϊδία αυτό που λέει ο Σύριζα να μην συνυπολογίζεται Το τρίτο είναι ότι πρέπει να εκπροσωπούνται από τη δική τους κοινότητα. Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε το πώς. Τρία πράγματα είναι και μπορούμε να τα συμφωνήσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι επιθυμεί συνεννόηση, αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί. «Αν θέλεις να πετύχεις συνεννόηση όταν έχεις κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρόεδρος να προέρχεται από την άλλη πλευρά. Δεν έχει δεσμευτεί και ανταποκριθεί ακόμα ο κ. Μητσοτάκης. Εγώ θα επιμείνω».

«Για το θέμα του εκλογικού νόμου έχουμε δημόσια τοποθετηθεί. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει μικρότερο, δικαιότερο μπόνους. Αν έχουμε εκλογικό σύστημα που οδηγεί σε πόλωση και διχασμό, σημαίνει ότι απομακρυνόμαστε από το ενδεχόμενο να έχουμε κυβερνήσεις προγραμματικών συμφωνιών όπως κάνουν σε όλη την Ευρώπη. Σας είπα ότι δεν είμαι αισιόδοξη αλλά θα επιμείνω», υπογράμμισε.

Η Φώφη Γεννηματά απέρριψε κατηγορηματικά τα ανοίγματα Τσίπρα λέγοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, η διακήρυξη του Σύριζα είναι βήματα προς τα πίσω. Ψάχνουν λοιπόν ένα νέο προσωπείο. Ο ελληνικός λαός έχει μάτια και βλέπει και όσο απομακρύνεται ο χρόνος που ήταν στην εξουσία τόσο θα ξεφουσκώνουν και ο κ. Τσίπρας προσωπικά».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης