Γαβρόγλου: Η Πολιτεία να διασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση των ΑμΕΑ στο εκπαιδευτικό σύστημα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 15:58
Γαβρόγλου: Η Πολιτεία να διασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση των ΑμΕΑ στο εκπαιδευτικό σύστημα
«Η Πολιτεία έχει την ευθύνη να διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή όλων των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στο εκπαιδευτικό σύστημα, αξιοποιώντας το δυναμικό τους, αναπτύσσοντας πολύπλευρα τις δεξιότητές τους και αναδεικνύοντας τις ικανότητές τους». Αυτό τονίζει στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Η Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ στις 3 Δεκεμβρίου, έχει στόχο να αναδείξει τα δικαιώματα των αναπήρων, μεταξύ άλλων για ευημερία και ισότιμη συμμετοχή και προσφορά στην κοινωνία, αλλά και να αναδείξει τις ανάγκες που προκύπτουν και τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους, από κοινωνικής, οικονομικής, αλλά και πολιτικής σκοπιάς.

«Καλούμαστε όλοι να αναγνωρίσουμε τις δυσκολίες και τις ανισότητες που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία και μέσα από θεσμοθετημένες πολιτικές και συλλογικές δράσεις να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας ?ανθεκτικής? κοινωνίας για όλους, χωρίς αποκλεισμούς» επισημαίνει ο κ. Γαβρόγλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 15:58