Γαβράς: Οι εταίροι δεν θέλουν τον Βαρουφάκη, αλλά κάποιον yes-man...

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Μαΐου 2015, 16:39
Γαβράς: Οι εταίροι δεν θέλουν τον Βαρουφάκη, αλλά κάποιον yes-man...
«Υπάρχει ένα νέο κίνημα στην Ελλάδα και κάποιοι δεν θέλουν να πετύχει» δηλώνει από τις Κάννες ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Νίνο Μικελίδη.

Αναφερόμενος στους εταίρους και την διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Κώστας Γαβράς υποστηρίζει ότι οι δανειστές μας θέλουν «να ξανάρθουν οι άλλοι και να κάνουν αυτά που θέλουν. Να μην υπάρχει καμιά αντίσταση».

Συμφωνεί με την τακτική του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις, καθώς όπως λέει: «ο Βαρουφάκης μίλησε ως ίσος προς ίσον. Κι αυτό δεν το θέλουν. Θέλουν κάποιον yes-man...».

Τα πράγματα στην Ελλάδα μπορούν και πρέπει να αλλάξουν, λέει ακόμα για την πολιτική κατάσταση, τονίζοντας πως ο ελληνικός λαός πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα: «Είναι νέος, δεν έχει παρελθόν, γιατί δεν αναλαμβάνουν το θάρρος να τον ψηφίσουν όλοι, να δούμε τι θα κάνει. Να αλλάξουν τα πράγματα».

Ο Κώστας Γαβράς βρίσκεται για πολλοστή φορά στο Φεστιβάλ των Καννών, όπως συχνά κάνει για την προβολή κάποιας ταινίας του. To 1969 βρέθηκε εκεί με την ταινία «Ζ», που κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής και βραβείο ερμηνείας για τον Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, κερδίζοντας, στη συνέχεια, και το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Μαΐου 2015, 16:52