Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που κινείται σ’ ένα περιβάλλον αμπελοφιλοσοφίας. Γενικά στο δημόσιο διάλογο αναπτύσσει μία συζήτηση, τη γνωστή σταθερή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ, “περί ευθύνης άλλων”. Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα λάθη, τις παραλήψεις και τις ιδεοληψίες τους, ρίχνοντάς τα, πρώτον στον ελληνικό λαό, δεύτερον στην αξιωματική αντιπολίτευση και τρίτον το εξωτερικό. Όλο, λοιπόν, αυτό το σύμπλεγμα το “μεταμορφώνουν” σ’ έναν διάλογο προς την κοινωνία, για να κάνουν την κουβέντα και για τη δραχμή μία ευχάριστη συζήτηση». Τα παραπάνω δήλωσε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, όπου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολίασε τις δηλώσεις Ξυδάκη, ο οποίος -σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ- άνοιξε εκ νέου το θέμα της επιστροφής στη δραχμή και μάλιστα με συζήτηση στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και υπογράμμισε: «Επειδή είναι κρίσιμες οι στιγμές ο ελληνικός λαός, πρέπει ν’ ακούει ξεκάθαρες κουβέντες. Κι άλλα κράτη είχαν το ίδιο πρόβλημα μ’ εμάς, όπως η Κύπρος, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία αλλά τα κατάφεραν. Όσο για τη Ελλάδα, είχαμε το πρόβλημα το 2014, αλλά ως κυβέρνηση ισορροπήσαμε δημοσιονομικά τη χώρα. Όμως τα ψέματα και η εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ τα γκρέμισαν όλα».

«Είχαμε ένα πρόγραμμα που το διαχειριζόμασταν και ήμασταν “οι καπεταναίοι στη γέφυρα του πλοίου”. Η Νέα Δημοκρατία, επί κυβερνήσεων Σαμαρά τα κατάφερε» τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων.

Σχολιάζοντας την αποκάλυψη του πρακτορείου Bloomberg, όπου ο κ. Τσακαλώτος έστειλε δεύτερη επιστολή προς το Eurogroup, σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παραδέχεται πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει μόλις το 1/3 των συμφωνηθέντων, ο κ. Βρούτσης δήλωσε: «Θέλουμε να δούμε αυτήν την επιστολή. Ο κ. Τσακαλώτος έστειλε δεύτερη επιστολή και πάλι “παρακλητική”, όπου τα 2/3 των υποχρεώσεων της χώρας δεν έχουν υλοποιηθεί. Αν δεν είναι “έτσι” ας βγει ο κ. Τσακαλώτος να το διαψεύσει». Και επέμεινε: «Να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή. Είναι ευθύνη του υπουργού να βγει και ν’ απαντήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην αγορά εργασίας, ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ προειδοποίησε: «Προβλέπω πως ο Ιανουάριος του 2017 θα είναι “όλεθρος” για τη μισθωτή απασχόληση στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα, των εξοντωτικών εισφορών, της αβεβαιότητας και της ασάφειας». Τέλος, αναφερόμενος, στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, ο πρώην υπουργός -με σκληρή και επικριτική γλώσσα κατά της κυβέρνησης- είπε: «Εμείς -ως τότε κυβέρνηση ΝΔ- τις είχαμε αποκλείσει αλλά λόγω των κυβερνητικών χειρισμών επανήλθε πιο βίαια, το θέμα. Πληρώνουμε τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης