Σχετικά με την επίθεση του κ. Πολάκη σε βάρος του Στ. Κυμπουρόπουλου, ο πρώην υπουργός Υγείας Γ. Σούρλας δήλωσε:

«Μετά την ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε ο αν. Υπουργός Υγείας κατά του Στ. Κυμπουρόπουλου, την ηθική εκτροπή, την πολιτική κατάπτωση, τη συμπεριφορά που αγγίζει τα όρια του κανιβαλισμού, αν έχει συναίσθηση των πράξεών του, οφείλει να παραιτηθεί ή τουλάχιστον να ζητήσει συγγνώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Επειδή όμως δεν διακρίνεται για το πολιτικό του ήθος και τις κοινωνικές ευαισθησίες, όπως άλλωστε έδειξε και με ανάλογες συμπεριφορές κατά το παρελθόν, δεν αναμένουμε να παραιτηθεί. Αναμένεται όμως με ενδιαφέρον η στάση του Υπουργού Υγείας κ. Αν. Ξανθού, που δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα συμπεριφοράς, να εγκαταλείψει τη σιωπή του, όταν μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση δέχεται και προσωπική επίθεση, αφού ο ίδιος με απόφασή του (Α2α/92568/5-12-2016) διόρισε τον Στ. Κυμπουρόπουλο.

»Όλα αυτά θέτουν τον Πρωθυπουργό ενώπιον των ευθυνών του για την προάσπιση της ηθικής στην πολιτική, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με συμπεριφορά Υπουργού, όπως του κ. Πολάκη, όταν μάλιστα επικαλείται το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησής του.

»Ας ελπίσουμε ότι όταν συζητηθεί η πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία -που σωστά έπραξε – και ανέδειξε το θέμα ως μείζονος σημασίας, να μη μετατρέψει ο κ. Τσίπρας τη διαδικασία σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Τότε, θα συμπαρασύρει όλους τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σε μια απόφαση επιδοκιμασίας της στάσης του κ. Πολάκη, γεγονός που πλήττει καίρια την ηθική στην πολιτική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης