Επίθεση στη «δεξιά και αριστερή συντήρηση», οι οποίες «υπονόμευσαν και υπονομεύουν κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έχει ανάγκη η χώρα για να βγει από την κρίση» εξαπέλυσε το βράδυ της Κυριακής, σε ομιλία του στη Ρόδο, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) Γιώργος Παπανδρέου, υπεραμυνόμενος της πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση του.

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το τέρας της δημαγωγίας και κυρίως θα πρέπει να «ξεριζωθεί η πελατειακή λογική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επειδή αυτά που λέμε δεν αρέσουν ούτε στην δεξιά ούτε στην αριστερή συντήρηση θέλουν να μας θάψουν» τόνισε ο κ. Παπανδρέου ασκώντας έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Η χώρα έχει ανάγκη από ένα μορατόριουμ εθνικής συνεννόησης σε προοδευτικό πλαίσιο» τόνισε επίσης ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ αναφορικά με τον εκλογικό νόμο επεσήμανε ότι «θα μπορούσαμε να στηρίξουμε την απλή αναλογική εάν γινόταν το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών στις οποίες διακινείται το μαύρο πολιτικό χρήμα».

Υπεραμύνθηκε επίσης της ανάγκης να υπάρξουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο που είχε καθορίσει η κυβέρνηση του, τονίζοντας ότι έχει ανακοπεί από τότε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης