Στις «Μαύρες Πέτρες», στην «Ολυμπιάδα» και στις «Σκουριές» ξεναγήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις και να συνομιλήσει με εργαζομένους. Μαζί του βρισκόταν και ο γραμματέας του Τομέα Ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κωστής Μαθιουδάκης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο φράγμα του «Κοκκινόλακκα».

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ πιστεύουν στις αναπτυξιακές δυνατότητες της πατρίδας μας και έχουμε, έμπρακτα, αναδείξει με σειρά θεσμικών πρωτοβουλιών και εφαρμοσμένων πολιτικών τη σημασία του ορυκτού πλούτου για το μέλλον της Ελλάδας. Η επένδυση στα Μεταλλεία Χαλκιδικής πρέπει να ολοκληρωθεί και να μπει σε παραγωγική φάση, με απόλυτο σεβασμό στις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές και με πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι θέσεις εργασίας και τα έσοδα του Δημοσίου. Μια επένδυση ύψους άνω του 1 δις ευρώ, που συνεισφέρει κάθε χρόνο 100.000.000 ευρώ στην εθνική οικονομία και διασφαλίζει 5.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Είναι άδικο τα πλεονάσματα να προκύπτουν μόνο από υπερ-φορολόγηση, να μη βρίσκουν οι νέοι μας δουλειές και να μεταναστεύουν, όταν ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεταλλευτικές δραστηριότητες, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών και δημιουργεί αντι-επενδυτικό κλίμα με παλινωδίες, γραφειοκρατία και κωλυσιεργία. Το αληθινά προοδευτικό είναι πώς θα προχωρήσει ο τόπος μπροστά και όχι το πώς θα γυρίσει στο παρελθόν. Αυτό γίνεται με το να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για τους πολλούς και όχι προνόμια για τους λίγους» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μανιάτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης