«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια θετική στροφή των εξελίξεων με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απόφαση του Eurogroup», επεσήμανε μιλώντας στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος στην Καλαμάτα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος, βρισκόμαστε σε θετική στροφή «γιατί τελειώνει μια παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας η οποία δηλητηρίαζε την οικονομία. Και βέβαια δεν θέλαμε να τελειώσουμε την αξιολόγηση πάση θυσία, όπως έλεγαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά θέλαμε να την κλείσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνα μέτρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι «για πρώτη φορά δεν έχουμε απλώς υπόσχεση για το χρέος, αλλά έχουμε έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη», τονίζοντας ότι ως το 2028 δεν θα έχουμε επιβάρυνση πάνω από το 15% του ΑΕΠ στην αποπληρωμή του χρέους και ανέφερε, ως μέτρο σύγκρισης, ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό είναι 18%.

Σημείωσε ότι η εθνική σύνταξη αποτελεί αρχή κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς και ότι με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στόχος είναι η ασφάλιση και η σύνταξη να διασφαλίζει τους πιο φτωχούς και τους πιο αδύναμους.

Αναφορικά με τον «κόφτη», τόνισε ότι «καθιερώθηκε για να αποκρούσουμε μελλοντικές απαιτήσεις του ΔΝΤ αν δεν πετύχουμε τους στόχους μας και θα πρέπει να πάρουμε μέτρα που θα είναι όμως υπό τον έλεγχό μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης