«Θα βρείτε απόψε μία ψήφο για την ψήφο εμπιστοσύνης, δεν θα βρείτε όμως τους 151 βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Αύριο ναι, θα έχετε τη δυνατότητα να συνεχίσετε να πορεύεστε με πλειοψηφία που θα βασίζεται σε μια ψήφο εμπιστοσύνης που προκαλεί πολλά ερωτήματα. Δεν θα βγείτε όμως νικητές αλλά ηττημένοι, δεν θα βγείτε ενωμένοι αλλά ηττημένοι. Δεν κερδίζει πολιτική με παζάρια», επεσήμανε ο κ. Αμυράς και πρόσθεσε:
«Φυσικά το Ποτάμι θα καταψηφίσει την ψήφο εμπιστοσύνης. Θα πάρετε τους 151 με χρυσοδάνεια, με τέσσερεις βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, έναν από τη Νέα Δημοκρατία, μία ψήφο από το Ποτάμι και ένα από την Ένωση Κεντρώων αλλά από βουλευτές που εξελέγησαν από άλλα κόμματα και τώρα βρίσκονται στο πλάι σας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας ο κ. Αμυράς απάντησε και στον πρώην υπουργό Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, καθώς ο τελευταίος σημείωσε ότι ξαφνιάστηκε από την τοποθέτηση του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος, όπως είπε «με μεγαλύτερη διακριτικότητα από τον κ. Μητσοτάκη, στοχοποίησε πάντως έναν έντιμο και δημοκράτη βουλευτή, τον Σπύρο Δανέλλη, διότι διέπραξε το λάθος να επιμένει με σταθερότητα στην άποψή του». Επ’ αυτού ο κ. Αμυράς τόνισε χαρακτηριστικά: «Είπατε για τον Σταύρο Θεοδωράκη για τον τρόπο που αντιμετώπισε τον κ. Δανέλλη. Δεν υπαινίσσομαι συναλλαγή, ο Σπύρος Δανέλλης είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Όμως δεν περιέχει εντιμότητα αυτό που έκανε. Λυπάμαι, που με ολίγη Ποτάμι θα έχετε ψήφο εμπιστοσύνης. Να κάνω μια πρόγνωση. Μπορεί να βρείτε τη μία ψήφο για την ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν θα βρείτε όμως τους 151 για τη συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αμυράς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης