Οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης για τη μη πληρωμή της δόσης του Ιουνίου προς το ΔΝΤ προκάλεσαν έντονο «θόρυβο» στην Ευρώπη, ωστόσο τόσο η Αθήνα όσο και το Βερολίνο φρόντισαν να υποβαθμίσουν το γεγονός, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Αθήνα και Βερολίνο έσπευσαν να υποβαθμίσουν τα περί… στάσης πληρωμών προς το ΔΝΤ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Επικαλούμενη Γερμανό αξιωματούχο η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι ήταν πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι «η Ελλάδα εξέφρασε την ετοιμότητά της για να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ».
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, Έλληνες αξιωματούχοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν την πιθανότητα η Αθήνα να προχωρήσει σε στάση πληρωμών, αρχίζοντας από τη δόση των 300 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 5 Ιουνίου, παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι η χώρα στερεύει από ρευστό.

Στο άρθρο γίνεται λόγος και για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος ανέφερε σε δημοσιογράφους την Τρίτη ότι περιμένει να καταβληθεί η δόση στις 5 Ιουνίου γιατί «θα έχουμε μια συμφωνία (ως τότε) με τους εταίρους», αποκλείοντας ωστόσο την επιβολή φόρου στις εγχώριες τραπεζικές καταθέσεις και στις συναλλαγές στα ΑΤΜ, λίγο αφότου είχε αφήσει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Η φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών προτάθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στις Βρυξέλλες. Το υπουργείο διαφώνησε και η πρόταση απορρίφθηκε» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης