Η ομιλία της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά στη συζήτηση για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το σκάνδαλο Novartis:

«Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκάνδαλο ή σκευωρία; Δεν υπάρχει αυτό το δίλημμα. Ισχύουν και τα δύο. Υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης. Υπάρχει σκευωρία της Κυβέρνησης με την ολοφάνερη επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων .

· Η επιλογή του χρόνου,

· Η επιλογή των πολιτικών προσώπων που αναφέρονται,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

· Η εξόφθαλμη παράλειψη άλλων,

· Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων πριν και μετά την ανακίνηση του όλου θέματος,

· Οι εξόφθαλμες δικονομικές παραβιάσεις

· Η ποιότητα των μαρτυρικών καταθέσεων,

όλα αυτά και άλλα καταδεικνύουν την ύπαρξη συνωμοσίας.

Χθες ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σας εξέθεσε ολοκληρωτικά. Οι μάρτυρες στους οποίους στηριχτήκατε αποκλειστικά για να στήσετε το όλο σκηνικό, κατέθεσαν σε καθεστώς απλής προστασίας.

Και ω του θαύματος, αναβαθμίστηκαν σε προστατευόμενους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, μόνο αφ’ ότου ξεσηκώθηκε κατακραυγή και σάλος. Αυτό αποδεικνύει το πόσο μεθοδικά και δόλια στήνετε την όλη σκευωρία.

Εμάς, όπως και κάθε έντιμο πολίτη, μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια.

Mας ενδιαφέρει να διαπιστωθούν τα όποια θεσμικά κενά που επιτρέπουν τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, ώστε να διορθωθούν και να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Μας ενδιαφέρει να εντοπισθούν οι όποιοι επιτήδειοι, που εκμεταλλευόμενοι αυτά τα κενά πλούτισαν σε βάρος του Δημοσίου.

Μας ενδιαφέρει δηλαδή η ουσία του θέματος.

Ο κ. Τσίπρας όμως δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά.

Εάν ενδιαφερόταν, θα φρόντιζε να υπάρξει η δυνατότητα για πλήρη έλεγχο και διαφάνεια χωρίς επιλεκτικές εξαιρέσεις ημετέρων και χωρίς – για μια ακόμα φορά – ευμενή διακριτική μεταχείριση της περιόδου διακυβέρνησης 2004-2009 της Ν.Δ, οπότε εκτροχιάστηκε η δαπάνη.

Γιατί, άραγε, το κάνετε αυτό κ. Τσίπρα; Τι δεσμεύσεις και έναντι ποίων έχετε αναλάβει;

Και στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω κάτι στον κ. Μητσοτάκη.

Κύριε Μητσοτάκη, αποδέχεστε και αποδεχόμαστε ότι υπάρχει σκευωρία.

Αποδέχεστε όμως ότι στην υπόθεση της φαρμακευτικής δαπάνης και στην Novartis υπάρχει σκάνδαλο;

Ναι ή όχι;

Και με την ευκαιρία άκουσα την θέση σας για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

Καμία αντίρρηση, απαιτείται αλλαγή του Συντάγματος που προϋποθέτει μια ευρύτερη συνεννόηση. Πιστεύετε ότι μπορεί να επιτευχθεί; Αν το πιστεύετε μπορούμε να συζητήσουμε για μια μίνι αναθεώρηση σε βασικές διατάξεις που η ιδέα της αναθεώρησής τους έχει πέρα από κάθε αμφιβολία ωριμάσει.

Εσείς κ. Τσίπρα, μοναδική έγνοια έχετε την πολιτική αξιοποίηση του σκανδάλου. Η ματιά σας είναι στραμμένη μόνο στα κομματικά οφέλη που μπορείτε να προσκομίσετε.

Όχι σε τι ωφελεί την χώρα αλλά τι ωφελεί εσάς. Για αυτό εξαιρέσατε από τον έλεγχο θρασύτατα και την διερεύνηση των δικών σας ευθυνών, των δικών σας Υπουργών, της δικής σας περιόδου.

Κύριες και Κύριοι Βουλευτές

Η αποψινή συζήτηση πραγματοποιείται σε μια πολύ βαριά, εξαιρετικά αρνητική ατμόσφαιρα. Μέσα σε ένα κλίμα λίαν τοξικό.

Με την κοινή γνώμη ξανά σε σύγχυση. Με αποκλειστική δική σας ευθύνη.

Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. H χώρα πορεύεται με την θηλιά που της φορέσατε στο λαιμό.

· Η Τουρκία εντείνει την προκλητικότητά της στο Αιγαίο και την Κύπρο καταπατώντας τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Κάθε χαλαρότητα, κάθε αδράνεια μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα εθνικά μας συμφέροντα .

· Στο θέμα των Σκοπίων αντί να επιδιώξετε εθνική συνεννόηση και τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής, προσπαθήσατε να διχάσετε τα κόμματα και την κοινωνία και αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο της «σαλαμοποίησης» της λύσης που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον από αυτά που υποτίθεται πως θα λύσει.

· Στην οικονομία έχει γίνει σαφές πως το τέλος του «προγράμματος» δεν συνεπάγεται την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΣ!

Άλλωστε, έχετε δεσμευτεί προκαταβολικά για ένα μνημόνιο μετά το μνημόνιο.

Έχετε νομοθετήσει νέες περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Έχετε εκχωρήσει το δημόσιο πλούτο.

Έχετε δεσμευτεί σε υψηλά πλεονάσματα και τώρα διαπραγματεύεστε την μορφή της επιτροπείας.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα εδώ για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με μια πολιτική σκευωρία με ενορχηστρωτή τoν κ. Τσίπρα και βραχίονες Υπουργούς του.

Τι εξαιρετική σύμπτωση ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί ΝΔ και οι θύλακές του στην Δικαιοσύνη να κινούν σήμερα τα νήματα.

Γνωρίζω ότι κάποιος καλόπιστος μπορεί να μας ρωτήσει:

Καλά εδώ αποκαλύπτεται μια τόσο σοβαρή ιστορία και εσείς μένετε στους τύπους;

Όχι, απαντάμε. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε την έρευνα.

Πρώτοι εμείς λέμε ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ με ανεπηρέαστη την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ.

Και όσοι από τα πραγματικά γεγονότα βρεθούν ένοχοι να τιμωρηθούν.

ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Αλλά αυτό να γίνει με την ομαλή λειτουργία των θεσμών.

Χωρίς παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη.

Χωρίς υποδείξεις,

Χωρίς την αντισυνταγματική εμπλοκή Υπουργών,

Χωρίς παρακρατικές μεθόδους και συνεργασία με τον κίτρινο τύπο

Χωρίς εξωθεσμικούς παράγοντες.

Όσο περισσότερο παραβιάζετε τους θεσμούς,

Όσο καταπατάτε την διάκριση των εξουσιών,

τόσο περισσότερο βάζετε σε κίνδυνο τη Δημοκρατία.

Είναι η ίδια λογική που οδήγησε στις «πλατείες της οργής» και εν τέλει στην Χρυσή Αυγή, στην ακροδεξιά.

Είναι η ίδια επικίνδυνη λογική που οδηγεί σε καθεστωτικές αντιλήψεις του τύπου «μετά την Κυβέρνηση, είναι ώρα να κατακτήσουμε την εξουσία».

Μετά την εικόνα που παρουσίασε σήμερα η Βουλή θέλω να τονίσω, ότι όσο μας αφορά δεν θα αφήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας να κατρακυλήσει στο βούρκο.

Όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ξανά η πολιτική ζωή ρωμαϊκή αρένα.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Ο σκληρός ανταγωνισμός των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών επεκτείνεται σε κάθε σχετικό πεδίο: προώθηση σκευασμάτων στις αγορές, αποκλεισμός ανταγωνιστών, ευνοϊκή τιμολόγηση.

Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πολλές χώρες, σε όλον τον πλανήτη. Η έρευνα, και αυτό δεν πρέπει να διαφεύγει σε κανέναν, είναι διεθνής και άρχισε από τις αμερικανικές αρχές.

Το σκάνδαλο Novartis έχει όντως πληρωθεί πολύ ακριβά από τους Έλληνες.

Πρέπει να ερευνηθεί λοιπόν σε βάθος από την Δικαιοσύνη, στις πραγματικές του διαστάσεις.

Θα πρέπει να τεκμηριωθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση, η συγκεκριμένη ευθύνη της εταιρείας NOVARTIS.

Kαι να αναληφθούν όλες οι νομικές ενέργειες σε βάρος της εταιρείας ώστε να εξασφαλιστεί η αποζημίωση του Δημόσιου.

Επίσης, επειδή πρέπει εκτός από την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης να δούμε επί της ουσίας το θέμα σε ό,τι αφορά στον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης καταθέτω σήμερα δύο συγκεκριμένες προτάσεις:

1ον. Καλώ τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον Υπουργό Υγείας, όπως έχουν δικαίωμα από το Νόμο αλλά και υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό, να ζητήσουν αμέσως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά φαρμάκου και να υποδείξει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία.

Όποιος εφαρμόζει τις αντι-ανταγωνιστικές συμπεριφορές για τις οποίες βοά όλη η αγορά, να υποστεί τις αυστηρές κυρώσεις και να πληρώσει τα υψηλά πρόστιμα που επιβάλλονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού π.χ. για το θέμα της διανομής του Τύπου. Αναρωτιέμαι, η υγεία και η φαρμακευτική δαπάνη είναι μικρότερης σημασίας ζήτημα για την κυβέρνηση;

2ον. Παράλληλα με την έρευνα για το χθες, πρέπει να δούμε μπροστά, να προετοιμαστούμε για το μέλλον, γι’ αυτό κατέθεσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής πρόταση σύμφωνα με το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής, για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει την αγορά φαρμάκου και τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα από σήμερα και για την επόμενη δεκαετία, με ειδική αναφορά στην προστασία, επιτέλους, της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, που επίσης πλήττεται από τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών κολοσσών.

κκ Βουλευτές,

Μπορεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να υποδύεται τον σταυροφόρο της διαφάνειας, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική:

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, με βασικές διαδικασίες και δυνατότητες, με τις οποίες εμείς την εξοπλίσαμε, μπορεί να συνεργαστεί με τις διεθνείς αρχές για να αποκαλύψει τις πρακτικές της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, τις υπόγειες συναλλαγές και τη διαφθορά που συνδέονται με αυτές.

Θέλετε, λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης να δούμε την αλήθεια ή θέλετε να την «κουκουλώσετε»: γιατί όσο αφορά στην παράταξη μας, είναι αυτή που με πρωτοφανές πολιτικό κόστος ανέλαβε την πρωτοβουλία να βάλει επιτέλους μία τάξη στα οικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη της φαρμακευτικής αγοράς.

Κανείς δεν δικαιούται να παραβλέψει το έργο μας. Όσα προσφέραμε στη χώρα, ειδικά μέσα στη χειρότερη οικονομική κρίση, που άλλοι δημιούργησαν.

Κανείς δεν δικαιούται να αποκρύπτει από τους πολίτες την αλήθεια. Την αδήριτη αλήθεια των αριθμών:

Το 2004 το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στα 2,4 δις ευρώ. Θεσμοθέτησε μέτρα συγκράτησης του κόστους, ιδίως τις λίστες φαρμάκων και τους σημαντικούς περιορισμούς στη συνταγογράφηση σε εξειδικευμένους γιατρούς, για ειδικές εξετάσεις.

Τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ; Κατήργησε τη λίστα και τους περιορισμούς.

Άφησε ασύδοτες τις πολυεθνικές του φαρμάκου.

Το αποτέλεσμα;

Η δαπάνη εκτινάχθηκε σε ύψος ρεκόρ 5,1 δις, υπερδιπλασιάσθηκε δηλαδή μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια. Η μεγαλύτερη σε όλη την Ευρώπη εκείνη την εποχή.

Ήταν απλώς ένα μόνο τμήμα, μία μόνο πτυχή της γενικευμένης δημοσιονομικής κατάρρευσης της χώρας, την περίοδο 2004-2009, που φέρει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας.

Και ύστερα, μέσα στην καταχνιά της πρώτης μνημονιακής περιόδου, το ΠΑΣΟΚ ήταν η μόνη πολιτική δύναμη ευθύνης που αποφάσισε να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, να αλλάξει τις πάγιες πρακτικές, να συγκρουστεί με τα κατεστημένα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου.

Σε χρόνο ρεκόρ, κόντρα στις αντιδράσεις, εμείς δημιουργήσαμε μεθοδικά κι επίμονα τις βάσεις ενός υγιούς πλαισίου για το φάρμακο στην Ελλάδα.

Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ήταν που αναδιοργάνωσε το καθεστώς τιμολόγησης των φαρμάκων.

Δημιούργησε την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και το Παρατηρητήριο Τιμών για τις προμήθειες.

Έφερε μια επανάσταση, δημιουργώντας πρωτόγνωρες συνθήκες διαφάνειας και λογοδοσίας όλων των εμπλεκομένων στην αγορά φαρμάκου: γιατρών, φαρμακοποιών, αποθηκών και βιομηχανιών.

Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ήταν που σύστησε τον ΕΟΠΥΥ και συγκρότησε μηχανισμούς ελέγχου των παραβάσεων.

Εισήγαγε το διπλογραφικό σύστημα στα νοσοκομεία. Άλλαξε τη διαδικασία τιμολόγησης.

Μιλάμε για χειροπιαστές, μετρήσιμες παρεμβάσεις που οδήγησαν σε εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εμείς διαλύσαμε το πάρτι των πολυεθνικών. Μειώσαμε τα περιθώρια κέρδους. Κλείσαμε τις χαραμάδες της διαπλοκής.

ΟΧΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!

Και είμαστε περήφανοι για όσα προσφέραμε και υλοποιήσαμε.

Όχι στα λόγια, αλλά με έργα που σήμερα θεωρούμε αυτονόητα στην καθημερινότητά μας.

Κυρίες και Κυρίοι Βουλευτές

Τι έκανε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ; Πολεμούσε και καταψήφιζε κάθε εκσυγχρονιστική μας παρέμβαση.

Σφιχταγκαλιαζόταν με τα μεγάλα φαρμακοβιομηχανικά συμφέροντα και τις ιατρικές συντεχνίες και ο κ. Τσίπρας μας μιλούσε για χαμένες θέσεις εργασίας και άλλα δαιμόνια.

Είναι ο ίδιος ιδεοληπτικός, φοβικός, αντι-μεταρρυθμιστικός ΣΥΡΙΖΑ που τώρα κάνει το δικό του παιχνίδι στην Υγεία. Που κλείνει τα μάτια στην αποδιοργάνωση του ΕΣΥ, στα προβλήματα που στοιβάζονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που όχι απλώς δεν βελτίωσε τίποτε στο χώρο του φαρμάκου, αλλά απέτυχε ακόμη και να διαχειριστεί τους μηχανισμούς που εμείς δημιουργήσαμε.

Μιλάμε για μια Κυβέρνηση επικίνδυνη και ανάλγητη, που δεν κατάφερε ή δεν θέλησε να τιμολογήσει εγκαίρως τα φάρμακα το 2015.

Και όμως, οι υπεύθυνοι για όλη αυτήν την ολιγωρία Υπουργοί, δεν συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση της πλειοψηφίας.

Κανένα αυτί δεν ιδρώνει για εκείνους που «ξέχασαν» επί μήνες να εκδώσουν το δελτίο τιμών του 2015, έτσι ώστε εκ των πραγμάτων κάποιοι να κερδίσουν εκατομμύρια σε φάρμακα οι τιμές των οποίων επρόκειτο να μειωθούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει με ωμό τρόπο τις δικές του ευθύνες και παραλείψεις στο πεδίο του φαρμάκου και της Υγείας.

Επιμένετε, κατά συνήθεια, να συγκαλύπτετε ευθύνες και υπευθύνους. Ειδικά στο χώρο του φαρμάκου. Διαχρονικά, οριζόντια, με επιλεκτικά κενά μνήμης.

Γιατί δεν έχει έρθει ακόμη το θέμα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία; Ένα χρόνο λειτουργεί αυτή η Επιτροπή.

Και όμως, όποτε πάει η συζήτηση στο φάρμακο, τηρείτε μια ύποπτη σιωπή.

Υπάρχει τελικά Προστατευόμενη περίοδος, προστατευόμενος πρωθυπουργός και προστατευόμενοι Υπουργοί.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και να είστε βέβαιοι ότι ελληνικός λαός σας έχει πάρει χαμπάρι.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Δυστυχώς για την Κυβέρνηση, υπάρχουν ακόμη έντιμοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, ανεπηρέαστοι κι ανεξάρτητοι.

Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που μπορούν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη των υπευθύνων. Με αντικειμενικότητα.

Με σύνεση και μέτρο, θα συμβάλουμε αποφασιστικά ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια, τόσο για την υπόθεση της Novartis, όσο και για τη σκευωρία που εσείς προσπαθείτε να στήσετε γύρω απ’ αυτήν.

Να αποκαλυφθεί το οργανωμένο σχέδιό σας. Η γκρίζα προπαγάνδα σας, που διαστρέφει τα γεγονότα και τις αποδείξεις, συνθέτοντας ένα δικό της αφήγημα, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Εμείς κυρίες και κύριοι βουλευτές, απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Γι’ αυτό και λέμε ΝΑΙ στη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρτικής Εξέτασης σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, με το με πλήρη ανακριτικά καθήκοντα που θα έχει την δυνατότητα να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ.

Για να αποκαλυφθεί πλήρως η σκευωρία.

Για να βγει στο φως η αλήθεια.

Για να μη μείνουν αδικαιολόγητες και απαράδεκτες σκιές εις βάρος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Καθαρές κουβέντες λοιπόν κ.κ της κυβέρνησης. Τι είδους προανακριτική πάτε να κάνετε;

Δεν είναι ο κύριος ρόλος της επιτροπής ο έλεγχος της παραγραφής όπως προτείνετε στο κείμενό σας. Γιατί, στο κάτω κάτω η παραγραφή δεν μας αφορά.

Το δικό μας ΝΑΙ προϋποθέτει ότι:

· Την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση για όλα και για όλους

· Οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες θα έρθουν και θα καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής και μάλιστα σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα.

· Οι βουλευτές-ανακριτές θα ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών.

· Άμεσα θα πρέπει να σταματήσει κάθε εμπλοκή Υπουργών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης.

Λέμε ναι σε κάθε διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας, σε κάθε δίκαιη και αντικειμενική διερεύνηση χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Γιατί πιστεύουμε στο κράτος δίκαιου, τη δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία.

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους λέμε ΟΧΙ

· Σε μια fake επιτροπή με διαδικασία express που θα αποκρύψει την ουσία της υπόθεσης, επειδή «δεν βγαίνει τίποτε» εις βάρος των πολιτικών αντιπάλων των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

· Στον βιασμό του τεκμηρίου αθωότητας των αναφερόμενων προσώπων, για την εξυπηρέτηση του προσχεδιασμένου πογκρόμ εις βάρος τους.

· Λέμε όχι σε fast tracκ κοινοβουλευτικά δικαστήρια, χωρίς αντικείμενο, απλώς για την δημιουργία εντυπώσεων.

Όλη την ημέρα δεν έχουμε πάρει σαφή απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Απόψε κομπάζετε, υποδυόμενοι τους κατήγορους, τους αγγέλους της κάθαρσης.

Αλλά δεν έχετε συναίσθηση της πραγματικής σας θέσης.

Απόψε είστε εσείς που στέκεστε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Και είμαστε εμείς που σας κατηγορούμε. Επώνυμα, χωρίς κουκούλες.

Σας κατηγορούμε για τον θεσμικό κατήφορο που σπρώχνετε τη χώρα.

Σας κατηγορούμε για τις ευθείες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Για τη χειραγώγηση δικαστικών λειτουργών. Για θεσμικό σκάνδαλο.

Σας κατηγορούμε για τη συνειδητή απαξίωση της χώρας. Τη διγλωσσία, τα μισόλογα, τη μόνιμη αλαζονεία μιας πρόσκαιρης εξουσίας.

Σας κατηγορούμε για τη διαρκή εμφυλιοπολεμική ρητορική.

Για το μίσος και το δηλητήριο που χύνετε στη δημόσια ζωή του τόπου.

Για τις σκιές.

Για τον λαϊκισμό.

Για την απαξίωση της πολιτικής.

Για το βαρύ στίγμα που, φεύγοντας, αφήνετε πίσω σας στον πολιτικό κόσμο.

Εμείς σας κατηγορούμε και ο λαός θα σας κρίνει.

Η χώρα θα πάρει το δρόμο που της αξίζει και εσείς θα πάρετε δρόμο. Το Κίνημα Αλλαγής θα φροντίσει και για τα δύο.

Με την αυτόνομη πορεία και πρωταγωνιστικό ρόλο για πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης