Νέο μήνυμα για δημοψήφισμα στέλνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ αφήνει αιχμές για κάποιους στην ΕΕ που επιθυμούν την αποτυχία της Ελλάδας και στηρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Όταν ρωτήθηκε για τα σκίτσα που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο χαρτί που είχε μπροστά του στη Βουλή, όπου ζωγράφισε μια κάλπη, ανέφερε χαμογελώντας ότι κατά την άποψή του ήταν περισσότερο κάλπη δημοψηφίσματος και όχι εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία η οποία δεν θα είναι στο πλαίσιο του προγράμματος για το οποίο μας ψήφισε ο ελληνικός λαός, όταν φτάσουμε στο ‘αμήν’, τι να κάνουμε; Η πιο δημοκρατική λύση δεν είναι να απευθυνθούμε στον λαό και να πας πει τι να κάνουμε;» διερωτήθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι κατά την εκτίμησή του δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, καθώς θα υπάρξει συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα ενός ενδεχόμενου δημοψηφίσματος, τόνισε ότι δεν θα είναι το αν η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ, αλλά θα σχετίζεται με τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές. Ακόμη τόνισε ότι δεν έχει νόημα η προσφυγή στις κάλπες για πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Φλαμπουράρης μίλησε και για «κάποιους ακραίους στην ΕΕ που δεν θέλουν να πετύχει η Ελλάδα», ενώ επανέλαβε: «παρόλο που υπάρχουν εκβιασμοί, πιστεύω πως θα κάνουμε μια συμφωνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Επικρατείας στήριξε επίσης τον Γιάνη Βαρουφάκη, αναφέροντας ότι ανέβασε πιο ψηλά το θέμα της διαπραγμάτευσης. «Παγκοσμιοποίησε τη δική μας ιστορία και άρχισε ο λαός διαφόρων χωρών να μαθαίνει το ελληνικό πρόβλημα με συμπάθεια, κι αυτό τους τρέλανε, γι’ αυτό άρχισαν να υπονομεύουν τον Γιάνη Βαρουφάκη» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε αν θα προκύψει ρήξη με την υποχώρηση στις πιέσεις της αριστερής πτέρυγας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε: «Η επιμονή μας δεν είναι της αριστερής πτέρυγας. Είναι δεσμεύσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να ανασάνει. Αυτές οι δεσμεύσεις δεν είναι απέναντι στην Αριστερή Πλατφόρμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης