«Το υπουργείο Παιδείας ήθελε μαθητές και εκπαιδευτικούς στους δρόμους, πάνω στην κορύφωση του χιονιά» κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Νίκος Φίλης ανέφερε ακόμη: «Όπως πληροφορούμαι την Κυριακή, στη σύσκεψη των αρμοδίων υπουργείων με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους δρόμους και τους λοιπούς εμπλεκόμενους, με θέμα το κύμα του χιονιά που ερχόταν, πρώτον, απουσίαζε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και δεύτερον ότι το υπουργείο Παιδείας επέμενε μέχρι τέλους να ανοίξουν τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη!», ενώ διερωτήθηκε αν αυτές οι πληροφορίες που έχει αληθεύουν και ζήτησε να κατατεθούν τα πρακτικά της σύσκεψης στην Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Κυβέρνηση να αφήσει τις συγγνώμες. «Αφήστε τις συγγνώμες, όλοι ξέρουμε ποια είναι η αξία τους. Εμείς δεν θα κρίνουμε από τις συγγνώμες, αλλά με βάση τα ντοκουμέντα. Πρέπει να γίνει το γρηγορότερο δυνατό πολιτική αλλαγή», υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης και σημείωσε στη συνέχεια: «Η πραγματική αντιπαράθεση είναι ανάμεσα σε δύο πόλους, που οργανώνονται προγραμματικά και ιδεολογικά, ο ένας γύρω από τη Δεξιά, που πηγαίνει ολοένα και δεξιότερα, και ο άλλος την Αριστερά. Ενδιάμεσες – ουδέτερες συναινέσεις, σε συνθήκες εντεινόμενης κρίσης, δεν υπάρχουν. Η Αριστερά είναι η δύναμη που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας και θα κληθεί να βγάλει ξανά τη χώρα από την κρίση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης