«Ο νέος δρόμος ανάπτυξης θέλει και αναπτυξιακό δυναμικό» τιτλοφορείται άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης myportal.gr.

«Η Ελλάδα, με αυτήν την κυβέρνηση, είναι για πρώτη φορά εδώ και περίπου μια δεκαετία, συνεπής, ό,τι και να λένε τα τηλεοπτικά παράθυρα» αναφέρει ο αν. υπουργός και προσθέτει: «Ευθύνη όλων μας από δω και μπρος είναι η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και να αφήσει πίσω τον κακό της εαυτό, τη μικροπολιτική, τη διαφθορά, την αναποτελεσματικότητα, τη χρεοκοπία, είτε πολιτική είτε οικονομική. Έχουμε μπροστά μας ένα έτος δουλειάς, χωρίς να έρχονται συνταγές γραμμένες έξω από τη χώρα μας. Αυτήν την εντολή έχει η κυβέρνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Φάμελλος σημειώνει ότι η ενίσχυση της εργασίας σε μία δημοκρατική και προοδευτική κοινωνία αποτελεί την κεντρική προτεραιότητά της κυβέρνησης, διότι εργασία σημαίνει ανάπτυξη, εθνικό προϊόν και ενίσχυση, παράλληλα, της αγοράς αλλά και των δημόσιων πόρων.

Τονίζει ακόμη ότι απαραίτητη προϋπόθεση της νέας πορείας της χώρας είναι η ισοτιμία, το να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλους τους πολίτες. «Σε αυτό το πλαίσιο, η χώρα μπορεί να μπει πλέον με σταθερά βήματα σε αναπτυξιακή τροχιά. Κι έτσι μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές που θα ανακουφίσουν σημαντικά όλους τους Έλληνες, όπως για παράδειγμα οι συλλογικές συμβάσεις, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η ενίσχυση των συντάξεων, των κοινωνικών δομών, της υγείας, της ασφάλισης, της πρόνοιας, της αυτοδιοίκησης και, βέβαια, της παιδείας».

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο η Θεσσαλονίκη σε αυτές τις νέες συνθήκες αποκτά ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Οι νέες διεθνείς συμφωνίες στα Βαλκάνια, το παραγωγικό και επιστημονικό της δυναμικό, τα μεγάλα συγκοινωνιακά και ενεργειακά έργα, δίνουν τη δυνατότητα της πραγματικής εξωστρέφειας και της πραγματικής λειτουργίας της πόλης ως μητρόπολης των Βαλκανίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επένδυση στην καινοτομία, στο περιβάλλον, στην ενέργεια, στις μεταφορές, στη μεταποίηση του πρωτογενούς προϊόντος, μαζί με το τουριστικό πλεονέκτημα που έχει η Βόρεια Ελλάδα, μπορούν να ενισχύσουν ουσιαστικά και την εργασία και την ανάπτυξη και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών» επισημαίνει ο αν. ΥΠΕΝ και προσθέτει: «Η κυβέρνηση μπόρεσε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, να βελτιώσει τους δημοσιονομικούς δείκτες, να ανοίξει τα θέματα ισοτιμίας, αλλά και να δώσει προοπτική στη Θεσσαλονίκη: Μετρό, Λιμάνι-ΟΛΘ, Αεροδρόμιο, Νέο σχέδιο ΔΕΘ, επέκταση φυσικού αερίου σε όλη τη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης, στρατόπεδα Παύλου Μελά και Κόδρα, ΟΑΣΘ, Φορέας του Θερμαϊκού Κόλπου, Μουσείο Ολοκαυτώματος, Σιδηροδρομική Εγνατία, κάθετοι άξονες, έργα στερεών αποβλήτων σε μια τριετία. Όλα αυτά, και πιθανά άλλα τόσα που ξεκίνησαν, αποδεικνύουν ότι μπορούσαμε να πάμε καλύτερα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης