«Για μας είστε κυβέρνηση μειοψηφίας. Όχι, δεν σας εμπιστευόμαστε» ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη συζήτηση επί της πρότασης του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επικρίνοντας τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, πως επιδιώκει να πείσει τον λαό ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι τα δύο κόμματα στο Κοινοβούλιο και εξαπολύοντας δριμεία επίθεση προσωπικά στον κ. Τσίπρα.

«Δεν υπάρχει όριο στη γελοιοποίηση. Έπρεπε να είχατε προκηρύξει εκλογές. Αυτές δίνουν και κλείνουν τα στόματα περί συναλλαγών. Δεν το κάνετε γιατί φοβάστε τον λαό» σημείωσε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι «η δεδηλωμένη προκύπτει από τη βούληση του λαού κι όχι από μεταγραφές βουλευτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε όσα έγιναν με την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση προσυνεννοημένη φαρσοκωμωδία και διαζύγιο που τυπικά διαλύθηκε.

Η κ. Γεννηματά απάντησε και στη δήλωσε του πρωθυπουργού σχετικά με τη συγκρότηση μίας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης απέναντι στη ΝΔ. «Τη δημοκρατική παράταξη πολλοί την πολέμησαν, τη διεκδίκησαν, αλλά κανείς απ’ αυτούς που σας ακολουθούν δεν μπόρεσε να την εκφράσει» τόνισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αφήσει τα κόλπα και τις κουτοπονηριές περί προοδευτικού πόλου. «Το Κίνημα Αλλαγής θα πρωταγωνιστήσει. Με υπολείμματα και γυρολόγους δεν προχωράει η χώρα» επισήμανε.

Απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την αίθουσα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης για να σταθεί η χώρα συντεταγμένα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και δεν έχει καμία σχέση με τη «κυβέρνηση -κουρελού», όπως την αποκάλεσε, για την οποία ο κ. Τσίπρας ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης.«Δεν σας ενοχλεί που μία υπουργός σας μετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου;» ρώτησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενη στην ανάληψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι ντροπή να κρύβεται πίσω του και να μην υπερασπίζεται την επιλογή του.

Παρόντος του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι δεν είναι λύση για τη χώρα το «φύγε εσύ-έλα εσύ». «Καμία άλλη πολιτική από τη σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης» παρατήρησε και υποστήριξε ότι χρειάζεται κυβέρνηση αξιόπιστη και προοδευτική, με συνεννόηση για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι μεγαλύτερο από τη νομή της εξουσίας. Ο ελληνικός λαός θα κάνει την ανατροπή και θα αναδείξει ισχυρό το Κίνημα Αλλαγής ή αλλιώς θα μπλέξουμε σε περιπέτειες και διχασμό» κατέληξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.
Δείτε ολόκληρη την ομιλία της Φώφης Γεννηματά:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης