«Η πιο χρήσιμη ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής. Είμαστε μία δύναμη ομαλότητας και σταθερότητας. Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία. Είμαστε υπεύθυνη δύναμη και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε τροχιά αποσταθεροποίησης. Εμείς θα συμβάλουμε θετικά σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον REAL fm.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πρόσθεσε ότι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης με ασφάλεια. «Ο κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές και υπάρχει ένα κύμα αγανάκτησης και αποδοκιμασίας που εκφράστηκε υπέρ της ΝΔ. Η χώρα χρειάζεται ένα ισχυρότατο αντίβαρο τόσο απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ όσο και απέναντι στο λαϊκισμό», σημείωσε και τόνισε πώς η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική στήριξη και ένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα συνδυάζει την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη στάση του ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών και το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, η κ. Γεννηματά επισήμανε:

«Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κυβερνητικό σε κανέναν για να βγουν οι αριθμοί. Έχουμε σχέδιο για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, αλλά αν δεν επιτευχθεί αυτό θα είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση. Μόνο με ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής θα επιστρέψει η λογική στον τόπο. O ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης»

Αναφορικά με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξαιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι ζητήθηκε επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών. «Αν η κυβέρνηση, πράγματι, αξιολογούσε το ζήτημα, θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να είχε επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά δεν το έκανε. Ένας από τους λόγους για τους οποίους διατηρούμε τις ανησυχίες μας είναι ότι είδαμε πώς χειρίστηκε το Σκοπιανό και ακούσαμε στελέχη του που είπαν ότι είναι πρότυπο η συμφωνία των Πρεσπών και για τα ελληνοτουρκικά. O απερχόμενος πρωθυπουργός έχει υποχρέωση και ευθύνη με τις πράξεις του να μη ζημιωθούν τα εθνικά συμφέροντα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης