Φ. Αραμπατζή: «Μπλοκαρισμένη, από τις αρχές του έτους, η χορήγηση νέων αγροτικών συντάξεων»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 15:35
Φ. Αραμπατζή: «Μπλοκαρισμένη, από τις αρχές του έτους, η χορήγηση νέων αγροτικών συντάξεων»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Εδέησε τελικά το Υπουργείο Εργασίας, μετά από επανειλημμένες πιέσεις της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και 6 μήνες, να σταματήσει την απροκάλυπτη αφαίμαξη των χιλιάδων ασφαλισμένων του πρώην Ο.Γ.Α., γεννηθέντων το 1950. Των αγροτών, δηλαδή, που μετά την ενιαιοποίηση του Ο.Γ.Α. στον ΕΦΚΑ, ενώ θα έπρεπε από την 1η Ιανουαρίου 2017 να λαμβάνουν τις συντάξεις τους, καλούνταν παρατύπως να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές» δήλωσε η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή.

Με ιδιαίτερα αυστηρή κριτική κατά της Κυβέρνησης, παρατήρησε: «Με σχετική εγκύκλιό του, ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, αφού τους ”φόρτωσε” με παράνομα ασφαλιστικά ”χαράτσια”, έρχεται στο “και πέντε” να τους ανακοινώσει, χωρίς ντροπή, ότι δεν έπρεπε να τα καταβάλουν και ότι θα επιστραφούν σε όσους εν τω μεταξύ τα κατέβαλαν. Φυσικά, για την ”ταμπακιέρα” ούτε λόγος από τον αρμόδιο Υφυπουργό. Ούτε λέξη για το γεγονός ότι από 1 Ιανουαρίου 2017 δεν έχει βγει καμία αγροτική σύνταξη. Ούτε λέξη για το πότε, επιτέλους, θα ξεκινήσει η καταβολή τους».

«Ταυτόχρονα», τόνισε η κα Αραμπατζή, «επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η περικοπή του 60% της σύνταξης όλων των νέων (από 13 Μαΐου 2016) συνταξιούχων, ετεροεπαγγελματιών αγροτών, που επιθυμούν να ασκούν αγροτική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα τους υποχρεώνουν να καταβάλουν πλήρεις αγροτικές ασφαλιστικές εισφορές».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 15:35