Αιχμές για ΜΚΟ αφήνει ο Μουζάλας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, 15:39
Αιχμές για ΜΚΟ αφήνει ο Μουζάλας
Αιχμές για τη διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων για τους πρόσφυγες από ορισμένες ΜΚΟ, άφησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την Παρασκευή.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 ο υπουργός τόνισε «είναι παράδοξο αυτός που ζητάει διαφάνεια να μην είναι ο ίδιος διαφανής», ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση λογοδοτεί για τα χρήματα που παίρνει, ότι μπορεί κανείς να την κατηγορήσει και για κακή χρήση, αλλά σημείωσε πως είναι όλα πλήρως διαφανή».

«Τέσσερις φορές απευθύνθηκα στη Βουλή και θα ήταν χειρονομία ευγένειας αν και οι ΜΚΟ δημοσίευαν τη χρήση τους» υπογράμμισε ενώ μεταξύ των υπολοίπων σημείωσε ότι τον Μάιο θα έχουν καταργηθεί τα catering και έτσι δήλωσε πως «θα υπάρχει απευθείας σίτιση με κουπόνια, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η κατάργηση των camps και η μεταφορά προσφύγων σε διαμερίσματα».

Εστιάζοντας στις απευθείας αναθέσεις εξήγησε: «Εγώ δεν λέω ότι είναι σωστές ή ότι δεν έχει γίνει τίποτα, όμως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο να το αποδείξετε – και αυτό μπορείτε να το καταγγείλετε επειδή υπάρχει διαφάνεια» και ξεκαθάρισε πως «δεν έχει σχέση με αυτά, δεν αναθέτει και δεν διαχειρίζεται χρήματα».

Κάνοντας ειδική αναφορά στους θανάτους προσφύγων σε καταυλισμούς ο κ. Μουζάλας είπε ότι από τους 69 μόνο οι 5 οφείλονται σε κακές συνθήκες διαβίωσης, ενώ ανέφερε ότι, στο 70%-80% των καταυλισμών οι συνθήκες είναι καλές και δήλωσε πως «η διαδικασία σύστασης Μητρώου για τις ΜΚΟ και ήδη έχουν καταγραφεί 97 οργανώσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, 15:40