Χωρίς ομοφωνία ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group αναφορικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τα πρόσφατα νομοθετημένα μέτρα στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως η ανταλλαγή απόψεων έγινε με “εποικοδομητικό τρόπο” και υπήρξε συζήτηση σχετικά με τις πιθανές επιλογές, προκειμένου να “ξεπαγώσει” η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαβουλεύσεις στα κράτη – μέλη θα συνεχιστούν.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το EWG ζήτησε γραπτή διαβεβαίωση από το ΥΠΟΙΚ πως το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους είναι παροχή εφάπαξ και δεν θα επαναληφθεί. Τη διαβεβαίωση αυτή προτίθεται να δώσει το Yπουργείο Οικονομικών και ως εκ τούτου, οι ίδιες πηγές εκτιμούν, πως θα βγει λευκός καπνός τις επόμενες 24 με 48 ώρες.

Σημειωτέον πως οι θεσμοί άφησαν να διαρρεύσει, νωρίτερα, ένα επικριτικό κείμενο αξιολόγησης των αποφάσεων για το έκτακτο επίδομα και τον ΦΠΑ στα νησιά, υπογραμμίζοντας την μη συνεννόηση με την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα αμφισβητούν την δημοσιονομική εξασφάλιση των στόχων για το 2016 στο επίπεδο που τους τοποθετεί η κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης