Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε μήνυμα ενότητας από την Πελοπόννησο και κάλεσε σε συσπείρωση τη δημοκρατική παράταξη, ενώ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο τρίτος πόλος, γιατί αποτελεί δύναμη ευθύνης που εγγυάται τις έξι εθνικές αναγκαιότητες.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι δεν έχει αξία ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος στις εκλογές, αλλά ποιος θα είναι ο εγγυητής της σταθερότητας, και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ εγγυάται έξι εθνικές αναγκαιότητες μεταξύ των οποίων είναι:
– Πρώτον η πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος.
– Δεύτερον η οικονομική σταθερότητα, που σημαίνει μένουμε στο ευρώ, όχι πιστωτικό γεγονός σεβόμενοι τις θυσίες που έχει κάνει ο λαός.
– Τρίτον μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα.
– Τέταρτον θεσμική σταθερότητα, σεβασμός του κράτους δικαίου και όχι ρεβανσισμός.
– Πέμπτον, εθνική σταθερότητα, γιατί έχουμε ανοικτά ζητήματα με την Κύπρο, την ονομασία των Σκοπίων και την αναταραχή που υπάρχει στις χώρες της ανατολικής Μεσογείου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι όαση ομαλότητας και σταθερότητας.
– Έκτον, μετάβαση στη νέα φάση μετά τα μνημόνια, που σημαίνει εθνικό σχέδιο με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε μια ανοικτή οικονομία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι στις προσεχείς εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες.

«Στις 25 Ιανουαρίου» είπε «θα παραδώσουμε τη χώρα και την εθνική οικονομία ακέραιη, αλλά το τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα θα το κρίνει ο ελληνικός λαός».

Επανέλαβε ακόμα ότι το κραταιό ΠΑΣΟΚ του 48%, της αλλαγής, τώρα είναι κόμμα περιορισμένης εκλογικής επιρροής, γιατί έλαβε υπεύθυνη στάση και σήκωσε δυσανάλογο βάρος των δύσκολων αποφάσεων που έπρεπε όμως να ληφθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ΠΑΣΟΚ» τόνισε «έφτιαξε την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, εξέφρασε τα λαϊκά στρώματα και ένωσε ένα διχασμένο έθνος, και τώρα που είμαστε ένα βήμα πριν από το τέλος των μνημονίων δεν πρέπει να γίνει καμιά λανθασμένη επιλογή», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «κανένα άλλο κόμμα δεν έχει πληρώσει το κόστος και την ταπείνωση που έχει πληρώσει το ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης