Διατεθειμένος, εάν χρειαστεί, να δεχτεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο ως τεχνικού συμβούλου, εμφανίζεται ο Γερμανός Επίτροπος, αρμόδιος για την Ψηφιακή Αγορά, Γκίντερ Έτινγκερ, ενώ σε ό,τι αφορά στην ελάφρυνση του χρέους επισημαίνει ότι «αυτήν τη στιγμή δεν θα προσέφερε πλεονεκτήματα στην Ελλάδα». 

«Δεν είναι απαραίτητο το ΔΝΤ να δώσει νέο χρήμα​» είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την Ψηφιακή Αγορά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Μπορώ να κατανοήσω ότι το ΔΝΤ αμφιβάλλει αν η χώρα μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμα τα χρέη της. Καθώς, όμως, οι Έλληνες έχουν σε αυτήν την δεκαετία απαλλαγεί από όλες τις πληρωμές τοκοχρεολυσίων, οι ελαφρύνσεις χρέους δεν θα φέρουν στη χώρα για την ώρα κανένα πλεονέκτημα. Για μένα ισχύει ότι δεν μπορούμε να μεταθέτουμε την αποπληρωμή των χρεών στην εποχή των εγγονιών μας» αναφέρει ο Γκίντερ Έτινγκερ στο περιοδικό «Der Spiegel».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα επαρκούσε η τεχνική βοήθεια του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, χωρίς επιπλέον οικονομική συνεισφορά, ο Γερμανός Επίτροπος απαντά καταφατικά.

«Σε περίπτωση ανάγκης θα δεχόμουν το ΔΝΤ να παραμείνει μέρος του προγράμματος στη βάση των υπαρχουσών οικονομικών δεσμεύσεων, αλλά χωρίς απαραιτήτως να δώσει νέο χρήμα. Η τεχνογνωσία του ΔΝΤ είναι σημαντικότερη από το “φρέσκο” χρήμα που θα φέρει» εξηγεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
“Nein” Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης