Άνοιγμα στη Ρωσία, για να αντιμετωπιστεί η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, προτείνει ο πρώην γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ παράλληλα επιτίθεται τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τους ότι, «μαζί με όλο το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο είναι έτοιμοι για τα νέα τετελεσμένα του διευρυμένου Αττίλα-3».

Σε σημερινό του άρθρο στο iskra.gr ο Π. Λαφαζάνης, κάνει λόγο για «έναν Αττίλα-3 που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στο κυπριακό έδαφος, προκαλώντας νέα τετελεσμένα, τα οποία φαίνεται ότι είναι μόνο στην αρχή τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αθήνα και Λευκωσία παρακολουθούν “ψύχραιμα” την επέλαση του Αττίλα-3 και τα πραγματικά τουρκικά πυρά σε άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου με μόνο ενδιαφέρον την αλληλοσφαγή τους για τις κυβερνητικές καρέκλες στην Ελλάδα και την εφαρμογή της ίδιας πολιτικής “αποικιοποίησης” και “αφανισμού” της χώρας. Μοιάζουν να μην έχουν συνείδηση των νέων ιστορικών προκλήσεων, ενώ στις κυβερνήσεις και τα κατεστημένα κέντρα κυριαρχεί ένας αρειμάνιος εφησυχασμός, χαρακτηριστικός ενός παρακμιακού και παραδομένου πολιτικού συστήματος», αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Λαφαζάνης.

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση Τσίπρα ότι, «όπως και για την Κύπρο, δεν έχει κανένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη τουρκική εισβολή στην ελληνική ΑΟΖ, επαναπαυόμενος στην ξένη προστασία».

«Αυτή την ώρα η απροετοίμαστη και εκχωρημένη Ελλάδα έχει μια ελπίδα διεξόδου. Να αλλάξει πολιτικό, οικονομικό και αμυντικό προσανατολισμό και να επιχειρήσει πάραυτα και σε συνεργασία με την Κύπρο, ένα τολμηρό αλλά σχεδιασμένο και σοβαρό άνοιγμα προς τη Ρωσία, στη γραμμή Λαφαζάνη του 2015, που τραγικά ακυρώθηκε τότε από τα υποτελή κατεστημένα», τονίζει χαρακτηριστικά στο ίδιο άρθρο του ο κ. Λαφαζάνης και προσθέτει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια τέτοια πολιτική, όμως, δεν μπορούν να την εφαρμόσουν ούτε καν να τη διανοηθούν ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ., Τσίπρας – Μητσοτάκης και τα λοιπά συνεταιράκια τους, με τις δήθεν “αριστερές” και ακροδεξιές παραφυάδες του συστήματος».

«Αυτές τις ώρες μια παραδομένη εξαρτημένη και εθελόδουλη Ελλάδα μοιάζει φτερό στον άνεμο και το μόνο χαρτί της, διάτρητο κι αυτό, είναι να κλιμακωθεί στο έπακρον η αμερικανοτουρκική αντιπαράθεση για τους S-400, με την φρούδα και τότε ελπίδα οι ΗΠΑ να συνταχθούν με πράξεις υπέρ της Ελλάδας» γράφει ο κ. Λαφαζάνης για να προσθέσει πως «αν δεν συμβεί αυτό και υπάρξει ακόμα χειρότερα, μια αμερικανοτουρκική διευθέτηση, Ελλάδα και Κύπρος θα εγκαταλειφθούν σκαιότατα από τη Δύση και θα παραδοθούν χωρίς έλεος στη βουλιμία του Ερντογάν».

«Μια τέτοια πολιτική απαιτεί ανατροπή. Στις 7 Ιουλίου, όμως, ο λαός μοιάζει να οδεύει στη στήριξη ενός πολιτικού σκηνικού που κατέστρεψε και οδηγεί στον αφανισμό χώρα και λαό. Εκτός και αν την ύστατη στιγμή η λαϊκή ψήφος αποδειχθεί απρόβλεπτη», καταλήγει. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης