Ετοιμάζεται για ηρωϊκή έξοδο;

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, 17:24
Ετοιμάζεται για ηρωϊκή έξοδο;
Να μην αφαιρεθούν κερδοφόρα κομμάτια του Δημοσίου για «ψίχουλα» (peanuts, όπως είπε χαρακτηριστικά) και για ασήμαντη συμβολή στην αποπληρωμή του χρέους, ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντας παρωχημένο το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ και του συνόλου (65%) της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ.

O υπουργός φαίνεται να ετοιμάζεται για ηρωϊκή έξοδο από την κυβέρνηση, καθώς οι τοποθετήσεις του έρχονται σε πλήρη διάσταση τόσο από την κυβερνητική γραμμή όσο και από τις συμφωνίες που και ο ίδιος υπέγραψε. Χαίρει, πάντως, στήριξης από την ομάδα των 53, όσο και από τοιν Δρίτσα, ο οποίος επίσης έθεσε θέμα ιδιωτικοποιήσεων.

Μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο του ΙΕΝΕ, ο κ. Σκουρλέτης υπέδειξε ως επιτυχημένο το μοντέλο των Ελληνικών Πετρελαίων, όπου η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει σε ιδιώτες, αλλά ο ρόλος του Δημοσίου είναι καθοριστικός.

«Τους τελευταίους μήνες πήραμε πολλές και σημαντικές αποφάσεις. Αν μπήκε κάποιο στοίχημα, αυτό κερδήθηκε. Επιλύσαμε ζητήματα που εκκρεμούσαν επί χρόνια, δουλέψαμε με τα χέρια πάνω στο τραπέζι, χωρίς κρυφή ατζέντα και με στρατηγική που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον», τόνισε ο υπουργός.

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μοντέλο αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ με διατήρηση του 51% των μετοχών από το Δημόσιο, το οποίο, όπως επεσήμανε, έχει ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις και αποτελεί σημείο αναφοράς στην Ευρώπη. Εκτίμησε, δε, ότι έως τις αρχες της επόμενης εβδομάδας, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσφορών που έχουν υποβληθεί για το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, θα ανακοινωθούν πολύ καλά νέα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, 17:29