«Αποτελεί αίτημα των καιρών και όχι προεκλογικό σύνθημα η ανάγκη για μια ευρεία συμμαχία δυνάμεων από την Αριστερά, τα κινήματα, τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, την Οικολογία, από έναν ευρύτερο δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο, στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, η οποία θεμελιώνεται αφενός, στη μάχη κατά του άγριου νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς βαρβαρότητας, και αφετέρου, στην απαίτηση για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο υπέρ της μεγάλης πλειοψηφίας», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.

Ταυτόχρονα σημειώνει πως το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε όλους όσοι ενστερνίζονται ένα προοδευτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα το οποίο θέτει στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων, την ενδυνάμωση της δημοκρατίας, τη μάχη ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και μια δίκαιη, βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των πολλών, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, την απόκρουση της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και του ρατσισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρ. Σβίγκου λέει ότι η έκδοση ενός δεκαετούς ομολόγου συνιστά σημάδι εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας μας και στις προοπτικές της και στον ισχυρισμό της Νέα Δημοκρατίας ότι οι αγορές αντιδρούν θετικά γιατί έρχεται «πολιτική αλλαγή» στην Ελλάδα, απαντά: «Ο κ. Μητσοτάκης εγκατέλειψε, αυτή τη φορά, την καταστροφολογία, και αποφάσισε να αποδεχθεί την πραγματικότητα, έστω και προκαλώντας θυμηδία. Κι εγώ θα μπορούσα να σκεφτώ ότι η έξοδος στις αγορές πέτυχε, διότι οι επενδυτές βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανορθώσει την οικονομία, και προβλέπουν ότι η ΝΔ θα παραμείνει για χρόνια στην αντιπολίτευση. Εκτός αν πιστέψουμε ότι κάποιοι θεωρούν ότι ο κ. Μητσοτάκης, με έναν μαγικό τρόπο, που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, θα ανορθώσει την οικονομία εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης, που περιλαμβάνει ακόμα πιο σκληρή λιτότητα από αυτήν της κυβέρνησης Σαμαρά…».

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ η Ράνια Σβίγκου επισημαίνει πως απέδειξε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι ούτε δημοσκοπήσεις υπολογίζει, ούτε το όποιο, πρόσκαιρο, πολιτικό κόστος και «θα είναι πρώτο κόμμα κι αυτό όχι επειδή το λένε οι δημοσκοπήσεις, αλλά επειδή θα το πει ο ελληνικός λαός την ώρα της κάλπης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης