Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας, με την οποία ζητά να ληφθούν άμεσα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) καθώς και να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των Επιτροπών που λειτουργούν σε αυτά για διάστημα τουλάχιστον δυο εβδομάδων. Όπως τονίζει στην επιστολή «οι συνθήκες που λαμβάνουν χώρα οι συγκεκριμένες συνεδριάσεις των ΚΕΠΑ ενέχουν κινδύνους για την εξάπλωση του κορωνοϊού».

Ειδικότερα, στην επιστολή του αναφέρεται ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι στις εν λόγω Επιτροπές προσέρχονται προς εξέταση ασθενείς που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και στους χώρους δημιουργείται συνωστισμός ενόψει του μεγάλου αριθμού των υποθέσεων που εξετάζονται κάθε φορά.
«Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των ασθενών αλλά και των ιατρών, ήτοι η χορήγηση του απαιτούμενου υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά υγρά), καθώς και η διαμόρφωση των συνθηκών εξέτασης, προκειμένου να αποφευχθεί οιαδήποτε περαιτέρω εξάπλωση», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο Γ. Πατούλης απέστειλε επιστολή στους Δήμους της Αττικής, στην οποία προτείνει τα ιατρεία των ΚΑΠΗ να παραμείνουν ανοικτά προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο τηρώντας όμως για το προσωπικό των ιατρείων και τους ασθενείς, αυστηρά τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Περιφερειάρχης Αττικής και Προέδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις και θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στην πρόληψη και την προστασία των ευπαθών ομάδων. Υπάρχει ακόμα χρόνος να κλείσουμε την πόρτα για τη διασπορά του ιού γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί στην λήψη μέτρων».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης