Του Φώτη Τριάρχη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συμβιβασμό κατέληξε η νέα κόντρα μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου που ανέκυψε με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο από τα 40 χρόνια της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρόεδρος του κόμματος συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον πρώην πρωθυπουργό και το κλίμα αποκαταστάθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις, συμφωνώντας να παραβρεθεί κανονικά ο Ευ. Βενιζέλος την 1η Σεπτέμβρη στην εκδήλωση-έκθεση φωτογραφίας του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και να απευθύνει χαιρετισμό.

Νωρίτερα, ο Βενιζέλος είχε αναθέσει σε συνεργάτες του την εντολή να εκδώσουν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πήγαινε ευχαρίστως στην εκδήλωση, αλλά θεωρεί αυτονόητο ότι «θα του ζητηθεί να απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης», σημειώνοντας μάλιστα ότι «η πρόσκληση που του έχει απευθύνει το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου δεν μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο με την πρόσκληση προς τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων του συνταγματικού τόξου, τον πρόεδρο της Βουλής και άλλους θεσμικούς παράγοντες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι προφανές ότι οι δύο άνδρες δεν ήθελαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά, προκαλώντας ρήξη στον κομματικό μηχανισμό και σύγχυση στους ψηφοφόρους του κόμματος. Έτσι, έπειτα από ένα σύντομο «μπρα ντε φερ» διαρροών, κατέληξαν σε ενωτική λύση.

Ως εκ τούτου, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσουν στη φωτογραφική έκθεση στο Ζάππειο την 1η Σεπτέμβρη, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα παραβρεθεί στην επίσημη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στον ίδιο χώρο, δύο ημέρες αργότερα, στις 3 του Σεπτέμβρη, όπου ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει επίσης για την πορεία του Κινήματος και τις εφεξής προκλήσεις.

Στην ίδια εκδήλωση έχει προσκληθεί και θα παραστεί και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν σχεδιάζει να λάβει τον λόγο και να… ρητορεύσει.

Για την εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη, πάντως, ο μηχανισμός της Χαριλάου Τρικούπη έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου κινητοποίησης των στελεχών, ώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή, ενώ εμφανής είναι η προσπάθεια να δοθεί η αίσθηση ενωτικής πορείας των προσωπικοτήτων του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος-Παπανδρέου μαζί στο Ζάππειο
, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014, 22:29

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης