Αισιόδοξος ότι το 2012 θα είναι μία καλή χρονιά για τον τουρισμό εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο γραφείο του στο Προεδρικό Μέγαρο τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Παράλληλα, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στην υψηλή τουριστική κίνηση που καταγράφηκε το 2011, παρά τις αρνητικές εικόνες που είχαν διοχετευθεί για την Ελλάδα στα διεθνή Μ.Μ.Ε.. Ειδικότερα είπε ότι «το 2011 οι εικόνες που είχαν διοχετευθεί για την Ελλάδα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ευρώπης, αλλά και παγκόσμια, δεν απέτρεψαν τα 16,5 εκατομμύρια τουρίστες να έρθουν στη χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν πράγματι η καλύτερη χρονιά που είχαμε ποτέ» απάντησε ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος, πάντως, δήλωσε με αφορμή ταξίδι του στο Βερολίνο πως το κλίμα στη Γερμανία δεν είναι καλό.

«Αυτό που με απασχολεί πιο πολύ είναι ότι υπάρχουν πολλοί Γερμανοί που φοβούνται να έρθουν στη χώρα. Και αυτό είναι πολύ λυπηρό. Δηλαδή, αισθάνονται ότι, μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει, οι Έλληνες δεν θα τους καλοδεχθούν» τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως «αυτό είναι ένα κλίμα που πρέπει να το αλλάξουμε».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης