Τη σημασία του χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, που παρέστη σε εκδήλωση για τα εγκαίνια των έργων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των αναβατήρων και εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

«Η Ελλάδα στοχεύει να είναι ισχυρός και σύγχρονος τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη, τα χιονοδρομικά κέντρα πρέπει να πληρούν τέσσερις βασικές προϋποθέσεις για να αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών:

Εύκολη συγκοινωνιακή πρόσβαση και κόστος μεταφοράς
Ασφαλείς και οργανωμένες εγκαταστάσεις
Ελκυστικά πακέτα και οι προσιτές τιμές διαμονής
Υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών

Ειδικά για το σχέδιο ανάπτυξης το Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι στόχος είναι η ανάδειξη του ορεινού όγκου, η ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έργα αφορούν:

Στην αντικατάσταση των παλαιών αναβατήρων 35ετίας,

Στη λειτουργική ενοποίηση των Χιονοδρομικών Πεδίων Κελάρια – Φτερόλακα – Γεροντόβραχος,
Στην αειφόρο διαχείριση και λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, με έμφαση σε θέματα διαχείρισης ενέργειας, υδάτων και αειφόρου κινητικότητας.

Καταλήγοντας, η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει να επενδύσει μισό δισεκατομμύριο κάθε χρόνο, για τα επόμενα έξι χρόνια σε μεγάλες τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες, μέσω του νέου ΕΣΠΑ.

Eπιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης