«Αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματά του». Με αυτή τη ρήση στα ελληνικά άρχισε την ομιλία του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στην τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

«Αλάνθαστος δεν είναι κανείς στην Ευρώπη, ούτε οι Έλληνες ούτε οι Γερμανοί», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ως καλός φίλος βρίσκεται στη χώρα μας και ως καλός φίλος έγινε δεκτός «σε μία εποχή που για την Ελλάδα και για όλους μας στην Ευρώπη δεν είναι μια καλή εποχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σταϊνμάγερ έκανε μία αναφορά στη δεκαετία του ’70 και στη γνωριμία του με τον Έλληνα ομόλογό του, τον οποίο συνεχάρη για τη διδασκαλία και την εργασία του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, καθώς και για την οργανωτικότητά του, τονίζοντας ότι ο Νίκος Κοτζιάς διακρινόταν ως «αγωνιστής της ελεύθερης γνώμης τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία».

«Οι διαφορετικές απόψεις είναι η βάση των αξιών μας στην ΕΕ», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι η τιμή του Πανεπιστημίου προς το άτομό του δεν εκλαμβάνεται ως προσωπική, αλλά ως ένας επιπλέον λόγος για να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για μία καλύτερη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης