Τη Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας επισκέφθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας την 1η Δεκεμβρίου.

Στα πλαίσιο της επίσκεψής του στη Στοκχόλμη, συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Σουηδίας Κλεόπα και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον υπουργό συνόδευαν ο πρέσβης της Ελλάδας στη Στοκχόλμη Δημήτριος Τουλούπας και ο διπλωματικός σύμβουλος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Σπυρίδων Βούλγαρης.

Ο μητροπολίτης διαβίβασε στον κ. Μουζάλα και τη συνοδεία του τις εγκάρδιες ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και αναφέρθηκε διεξοδικά στις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει η ιεραποστολική του επαρχία, για να συμπαρασταθεί στους νεοφερμένους στη Σκανδιναβία Έλληνες. Επίσης, έκανε λόγο για την ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ισλανδία και στην προοπτική ίδρυσης της πρώτης Ελληνορθόδοξης Ενορίας στο Ρέικιαβικ.

Ο υπουργός μίλησε με συγκίνηση για τη γνωριμία του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με ιδιαίτερη μνεία στη συνάντησή τους στη Λέσβο, το διήμερο 15-16 Απριλίου 2016, όπου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και τον Πάπα Φραγκίσκο επισκέφθηκαν καταυλισμούς προσφύγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, η ποιμενάρχης πληροφορήθηκε με πολύ ενδιαφέρον για την 27χρονη προσωπική ενασχόληση του υπουργού με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, καθώς και για τα ταξίδια του σε χώρες που πλήττονται από ένοπλες συρράξεις και από ανθρωπιστικές κρίσεις διεθνώς και τον διαβεβαίωσε ότι θα τον έχει στις προσευχές του, μαζί με ολόκληρο τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης