Την πρόταση της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ) για την ομοσπονδιοποίηση του κράτους, όπου οι Περιφέρειες θα έχουν τοπικές κυβερνητικές αρμοδιότητες, με μεγαλύτερη ανεξαρτησία από το κεντρικό κράτος, παρουσίασε η Κατερίνα Παπακώστα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, σε ξεχωριστές συναντήσεις που είχε μαζί τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις συναντήσεις αυτές η επικεφαλής της ΝΕΟ και βουλευτής Β΄ Αθηνών συζήτησε τόσο με τον περιφερειάρχη όσο και με τον δήμαρχο θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού, όπως και για τις αλλαγές που θα επιφέρει η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βάσει του προγράμματος «Κλεισθένης Ι», η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Παπακώστα, η οποία επισκέφθηκε σήμερα την Τρίπολη στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών στις έδρες των νομών ανά την επικράτεια, συναντήθηκε επίσης με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο Ευάγγελο Φωτόπουλο και τον Διευθυντή Αστυνομίας Αρκαδίας, Χρήστο Καμπύλη, κατά την οποία ενημερώθηκε για τα θέματα παραβατικότητας της ευρύτερης περιοχής.

Η Κατερίνα Παπακώστα εξήρε την σημασία του έργου που προσφέρουν οι άντρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας. Τόνισε πως «προσφορά της ΕΛ.ΑΣ. στην κοινωνία χαίρει εκτίμησης και σεβασμού, καθώς οι πολίτες γνωρίζουν πως οι Έλληνες αστυνομικοί υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη αποστολή τους».

Ακόμη, η βουλευτής επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο, ο οποίος την ενημέρωσε για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης, σημειώνοντας ότι η στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων έχει εντατικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η επικεφαλής της ΝΕΟ συναντήθηκε με μέλη του προεδρείου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, όπου «επισήμανε την εξέχουσα σημασία του επιμελητηριακού θεσμού, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και εκπροσωπούν πάνω από 800.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης