Επίσκεψη της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 20:27
Επίσκεψη της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Το ψυχιατρικό τμήμα ενηλίκων και παιδιών-εφήβων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», επισκέφθηκε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, όπου και ενημερώθηκε από την διοίκηση για τα δύο έργα που εκτελέστηκαν στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα: 

   * Την προσθήκη ολοκληρωμένου ψυχιατρικού τμήματος ενηλίκων και ολοκληρωμένου ψυχιατρικού τμήματος παίδων/εφήβων και

   * Την ενίσχυση μέτρων λειτουργικής ασφάλειας του τμήματος βραχείας νοσηλείας και αναγκαίες προσαρμογές στον ψυχιατρικό τομέα ενηλίκων.

Το έργο εντάχθηκε και συγχρηματοδοτηθήκε από το ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα 2007-2013 και συνέχισε και στο νέο Ε.Π. «ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ» με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το ολοκληρωμένο ψυχιατρικό τμήμα ενηλίκων και παίδων-εφήβων του Νοσοκομείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», είναι ένα ανεξάρτητο κτιριακό συγκρότημα δυναμικότητας 42 κλινών, εκ των οποίων 8 κλίνες βρίσκονται στο τμήμα παίδων-εφήβων, 4 κλίνες στα οξέα-επείγοντα περιστατικά και 30 κλίνες στο τμήμα ενηλίκων, εκ των οποίων 20 κλίνες μέσης νοσηλείας και 10 κλίνες βραχείας νοσηλείας.

Η κ. Ράπτη ξεναγήθηκε στους χώρους της κλινικής, όπου συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κατά το πέρας της επίσκεψής της, η υφυπουργός δήλωσε: "Με την ολοκλήρωση του έργου αναβαθμίζονται ουσιωδώς οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, όχι μόνο στην Αρκαδία, αλλά σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, ιδίως όσον αφορά τα παιδιά και τους εφήβους - έναν τομέα στον οποίο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και θέλει να ενισχύσει", δήλωσε η κ. Ράπτη. 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 20:27