«Χειροπιαστό δείγμα του πώς εννοεί αυτή η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής την κοινωνική αλληλεγγύη» αποτελεί, σύμφωνα με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χαϊδαρίου, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη  Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρο Τζόκα. Το Κέντρο Κοινότητας είναι ένα από τα συνολικά 56 που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με πάνω από 25 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 6 χρόνια, όπως η ίδια σημείωσε.

Πρόκειται για μια ακόμη «μετρήσιμη ένδειξη κοινωνικής συνοχής, εδώ στο Χαϊδάρι αλλά και σε όλους σχεδόν τους δήμους της Αττικής, όπου τα Κέντρα Κοινότητας επιτελούν σπουδαίο και αναντικατάστατο έργο» ανέφερε η κ. Δούρου, προσθέτοντας: «Είτε πρόκειται για την παροχή χρηστικών πληροφοριών σχετικά με ανεύρεση εργασίας είτε για τη βοήθεια κάλυψης καθημερινών αναγκών συμπολιτών. Γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην υπηρεσία των πιο ευάλωτων κοινωνικά, να δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής ασφάλειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Δούρου αναφέρθηκε ακόμη στη λειτουργία μιας σειράς κοινωνικών δομών που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με το υπουργείο, τους δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως: 82 Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια, 48 Κοινωνικά Φαρμακεία, 24 Κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αναπηρία και δεκάδες δομές για αστέγους, κακοποιημένες γυναίκες, ηλικιωμένα άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης