«Είμαστε σίγουροι πως η επόμενη μέρα του Πανεπιστημίου Πατρών θα είναι η συνέχεια στην παράδοση ενός λαμπρού ιδρύματος», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο Αγρίνιο, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των νέων τμημάτων της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών στο Μεσολόγγι και στη συνέχεια τα αντίστοιχα τμήματα στο Αγρίνιο.

Όπως επεσήμανε ο Κώστας Γαβρόγλου, «με τον τελευταίο νόμο ιδρύσαμε κάτι που η Αιτωλοακαρνανία ήθελε για πάρα πολύ καιρό, δηλαδή μια Γεωπονική Σχολή με έξι τμήματα που πραγματικά είναι στην πρωτοπορία των γεωπονικών επιστημών», προσθέτοντας ότι «στελεχώνουμε τα τμήματα αυτά και στο τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσουμε τον αριθμό των καθηγητών και τον αριθμό των συμβασιούχων που θα έχουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στα τμήματα στο Μεσολόγγι, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι «επιτέλους, το Μεσολόγγι με τις εντυπωσιακές υποδομές, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις αχρήστεψαν, εντάσσεται στο πλαίσιο του τρίτου πανεπιστημίου της χώρας» ενώ σχετικά με το Αγρίνιο σημείωσε ότι «εξορθολογίζεται το γνωσιακό περιεχόμενο των τμημάτων και αυτό αντανακλάται και στους τίτλους τους».

«Η Γεωπονική Σχολή», συμπλήρωσε, «είναι μία πραγματικότητα», ανακοινώνοντας στην συνέχεια, ότι «εμείς έχουμε βάλει στην άκρη από τον προϋπολογισμό των δημοσίων επενδύσεων, ειδικά για το Αγρίνιο, χρήματα για τα κτιριακά».

Όπως πρόσθεσε, «έχουμε ένα μακροπρόθεσμο πενταετές σχέδιο για τη φοιτητική μέριμνα και ελπίζουμε ότι άμεσα θα αρχίσουν οι τεχνικές μελέτες για το πώς θα προχωρήσουν όλα αυτά τα έργα». Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Κώστας Γαβρόγλου «ελπίζουμε πως σε ελάχιστο χρόνο, σε δύο, τρία χρόνια το μέγιστο, ειδικά στο Αγρίνιο η πανεπιστημιακή μόρφωση και η πανεπιστημιακή υποδομή θα είναι ανάλογη με αυτή πολλών άλλων πόλεων της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο Κώστας Γαβρόγλου συμμετείχε σε συσκέψεις με τους καθηγητές και την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, όπου ανάμεσα στα άλλα ζητήματα συζητήθηκαν και οι θεσμοθετημένες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης