Στην ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών θεωρήσεων Σένγκεν αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, με αφορμή την επίσημη επίσκεψή του.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους Ουκρανούς πολίτες που επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το ΥΠΠΟΤ, σε συνεργασία με την πρεσβεία στο Κίεβο, έχει καταφέρει να εξυπηρετεί και όχι να ταλαιπωρεί εκείνους που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εστιάζοντας στο ζήτημα της βίζας, ο υπουργός τόνισε ότι στην Ελλάδα η Ουκρανία μπορεί να βρει έναν σύμμαχο στην προσπάθεια για τη διευκόλυνση της διαδικασίας θεωρήσεων Σένγκεν. Με την πολύτιμη συμβολή του πρέσβη, εδώ στην Ουκρανία, έχει διευκολυνθεί πολύ η κατάσταση. «Παλεύουμε και στα διεθνή φόρα και εκεί παλεύουμε για να αναδείξουμε το θέμα των θεωρήσεων και των προβλημάτων που δημιουργούν στον τουρισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, με την παρουσία της στα δύο μεγαλύτερα λόμπι του τουρισμού, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών αλλά και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, έχει καταφέρει να βάλει στην ατζέντα των G-20 το καλοκαίρι στο Μεξικό το θέμα της απλοποίησης των διαδικασιών. Είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι αυτή η πρακτική με τις θεωρήσεις είναι αναχρονιστική.

Νωρίτερα, ο υπουργός μίλησε στα εγκαίνια του Ukrainian Travel Forum 2012, όπου κάλεσε τους Ουκρανούς πολίτες να εμπιστευθούν και πάλι την Ελλάδα για τις διακοπές τους, σημειώνοντας ότι, παρά την πληθώρα των αρνητικών εικόνων και ειδήσεων κυρίως από τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, «είμαστε εδώ για να αποδείξουμε το αντίθετο. Οι επισκέπτες στην Ελλάδα βρίσκονται σε μία από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου». Το 2011 έκλεισε 90.000 επισκέπτες από την Ουκρανία έκαναν τουρισμό στην Ελλάδα, ενώ τα μηνύματα και για τη νέα χρονιά είναι ενθαρρυντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο Παύλος Γερουλάνος συναντήθηκε λίγη ώρα αργότερα με τον υπουργό Πολιτισμού της Ουκρανίας Μιχάιλο Κουλουνιάκ, με τον οποίο συζήτησαν για την πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών, ενώ η τουριστική συνεργασία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης με την επικεφαλής της Κρατικής Αρχής για τον Τουρισμό της Ουκρανίας, Ολένα Σαποβάλοβα.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης