Η επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα γίνει σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ενώ παράλληλα θα τεθούν επί τάπητος το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με το οποίο «ξεμπλοκάρει» το ζήτημα των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης, καθώς και η πρόταση της κυβέρνησης για τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Η επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα γίνει σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίουΣυγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει -όπως υπαγορεύει το Σύνταγμα- επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης. Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, για το οποίο θα γίνουν εισηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό Άδ. Γεωργιάδη, αλλά και τους υπουργούς Κωστή Χατζηδάκη και Κυριάκο Πιερρακάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα συζητηθεί ακόμη, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου υπουργού Κώστα Καραμανλή, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με το οποίο «ξεμπλοκάρει» το ζήτημα των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης και ρυθμίζονται άλλα κατεπείγοντα θέματα των Υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Επίσης, θα συζητηθεί η πρόταση της κυβέρνησης για τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας μετά την ακροαματική διαδικασία στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής απέσπασε 14 ψήφους, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης 7 και ο Δημήτριος Δασούλας 5. Μαζί με τους τρεις υποψηφίους προέδρους Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, Πηνελόπη Ζωντανού και Αγγελική Αλειφεροπούλου θα περιμένουν την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους δικαστές εξέφρασαν στη Διάσκεψη την ικανοποίησή τους για το ότι «έγινε σεβαστή η επετηρίδα» σε σχέση με αυτούς που εκλέχθηκαν.

Πηγές του Κοινοβουλίου έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι όποιος πήρε τις περισσότερες ψήφους δεν συνεπάγεται ότι πήρε και τα ηνία του δικαστικού άρματος, καθώς τον τελευταίο λόγο τον έχει το υπουργικό συμβούλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης