Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψήφων για τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και το προβάδισμα της ΝΔ έχει προεξοφληθεί, για τον α’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.

Πέντε από τις 13 Περιφέρειες όλης της χώρας «κλείδωσε» από την πρώτη Κυριακή των εκλογών η ΝΔ, καθώς οι υποψήφιοί της εξελέγησαν με απόλυτη πλειοψηφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών (σ.σ.: ώρα 10.35), πρόκειται για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος έλαβε το 62,26% των ψήφων, ποσοστό που είναι το υψηλότερο πανελλαδικά στις χθεσινές περιφερειακές εκλογές του α΄ γύρου.

Επίσης, της Ηπείρου με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη (57,11%), της Θεσσαλίας με τον Κώστα Αγοραστό (56,95%), του Νοτίου Αιγαίου με τον Γιώργο Χατζημάρκο (54,13%) και της Δυτικής Μακεδονίας με τον Γιώργο Κασαπίδη (52,11%). Όλοι τους είχαν εκλεγεί περιφερειάρχες και το 2014, εκτός του κ. Κασαπίδη, ο οποίος νίκησε από τον πρώτο γύρο τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη που στηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κρήτη επανεξελέγη περιφερειάρχης με 60,63 % ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος είχε τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τα αποτελέσματα σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες Περιφέρειες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αττική ο κ. Γιώργος Πατούλης με 37,65% πήρε την πρώτη θέση και σημαντικό προβάδισμα για τον δεύτερο γύρο έναντι της κας Ρένας Δούρου, η οποία ήταν κάτω του 20%.

Ντέρμπι στην Πελοπόννησο, όπου ο νυν περιφερειάρχης ανεξάρτητος κ. Πέτρος Τατούλης κατέλαβε με καταμετρημένο το 74,80% των ψήφων ποσοστό 34,14% έναντι 33,84% του κ. Παναγιώτη Νίκα της ΝΔ.

Όσον αφορά στους δήμους, το εκλογικό αποτέλεσμα στους περισσότερους θα καθοριστεί στον β΄ γύρο.

Στον Δήμο Αθηναίων με καταμετρημένο το 98,62% των ψήφων πρώτος έρχεται ο Κώστας Μπακογιάννης με ποσοστό 42,67% και ακολουθεί ο Νάσος Ηλιόπουλος με 16,97%.

Στον Δ. Πειραιά, ο Γ. Μώραλης αναδεικνύεται πρώτος στην εκλογική μάχη με 45,36% και ακολουθεί ο Ν. Βλαχάκος με ποσοστό 27,15%.

Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών σε μεγάλους δήμους της χώρας και το αντίστοιχο ποσοστό ενσωμάτωσης, όπως διαμορφώνονται περίπου στις 10.30 το πρωί:

 

Παρακολουθήστε από το zougla.gr τη ροή των αποτελεσμάτων για τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές, έτσι όπως ανεβαίνουν στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης