Επικοινωνία με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) είχε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με καταγγελίες πρώην φοιτητριών του πανεπιστημίου για σεξουαλική παρενόχληση. Η υπουργός ζήτησε από τον πρύτανη άμεση ενημέρωση και υπογράμμισε τη σημασία να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις.

«Οι καταγγελίες πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση που δημοσιοποιήθηκαν με αφορμή την αποκάλυψη Μπεκατώρου πρέπει να διερευνηθούν μέχρι τέλους» αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα. Κεραμέως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν νοείται η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών σε κανέναν χώρο, συμπεριλαμβανομένου του ακαδημαϊκού, ενός χώρου μάθησης, έρευνας, ελευθερίας λόγου και διακίνησης ιδεών» πρόσθεσε.

«Επικοινώνησα με τον πρύτανη του ΑΠΘ ζητώντας άμεση ενημέρωση και υπογραμμίζοντας τη σημασία του να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις. Βάζουμε τέλος στη σιωπή, σπάμε την αλυσίδα του φόβου» κατέληξε στην ανάρτηση η κα. Κεραμέως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης